HomeNieuwsAgendaVerdiepingsdagen 'Recept voor Samen-werken'

Verdiepingsdagen 'Recept voor Samen-werken'

Voor medisch specialisten en huisartsen, in conferentiecentrum Kaap Doorn

Datum: 11 en 12 oktober 2017
Tijd: 10.00 - 18.00 uur
Locatie: Kaap Doorn, Doorn

Artsen leren hoe om te gaan met patiënten en leren minder over samenwerken met andere professionals. Eigenlijk krijgt dat pas aandacht als de samenwerking niet meer zo soepel gaat. Als arts heb je diverse professionele samenwerkingsverbanden. Een belangrijk aspect in samenwerken is de onderlinge relatie, van mens tot mens. De manier van samenwerken is afhankelijk van de inbreng van elk individueel groepslid. Iedereen heeft zo zijn voorkeursgewoonten in samenwerken.

In deze 2-daagse training ga je onderzoeken wat samenwerken voor jou als individu betekent. Welke waarden heb je daarin, wat zijn je (belemmerende) overtuigingen, wat is je voorkeursgedrag? Hoe gedraag je je als je je niet gehoord voelt? Waar zit jouw energielek als de samenwerking niet soepel verloopt? Op dag 1 stel je de diagnose over je eigen wijze van samenwerken. Dag 2 leer je hoe je op al die verschillende facetten jezelf kan bijsturen, of verbeteren waar je al goed in bent. Je schrijft je eigen recept.

In de training wordt gebruikt gemaakt van theorieën en kennis uit Deep Democracy, kennis en theorieën van het Arbinger Institute en systemisch werken.

Het is een intensief, (inter)actief programma met veel speels ervaren en daardoor leren. Ieder zal naar huis gaan met een gepersonaliseerd recept voor samen-werken. Waar loop jij specifiek tegenaan en welke handvatten kunnen jou daarbij helpen?

De training is een mooie afwisseling van groepswerk, werk in tweetallen en individueel. Er worden verschillende werkvormen gebruikt. Deze wijze van training heeft een hoge leeropbrengst, behalve cognitie worden ook andere bronnen van kennis en wijsheid aangeboord.

Leerdoelen
  1. Je eigen wijze van samenwerken leren kennen en doorgronden.
  2. Kennis verkrijgen van het effect van individuele waarden, overtuigingen en aanpassingsmechanismen op het functioneren van de groep.
  3. Kennis krijgen over Deep Democracy.
  4. De impact begrijpen en voelen van onderstroom in samenwerken.
  5. Inzicht krijgen in samenwerken als relatie.
  6. Handvatten krijgen om jouw individuele wijze van samenwerken te verbeteren en de wijsheid van de groep te benutten.
Kosten

€ 950,- (ex BTW), dit is inclusief verblijf en overnachting. Indien inschrijving met groep wordt korting gegeven. VNVA leden krijgen €95,- korting.

 

Accreditatie: 12 punten (ABAN).

 

Voor inschrijven, of meer informatie: info@lemniscaap.com 

 

De training wordt gegeven door Angelique van Dam (huisarts np, trainer, coach) en Moniek de Boer (gynaecoloog, trainer, coach). Dat beide trainers arts zijn versterkt de opbrengst van de leergang.

Angelique van Dam Moniek de Boer v1
   Angelique van Dam    Moniek de Boer

   

 

 

Aanvullende informatie

  • Datum: woensdag, 11 oktober 2017
  • Tijd: 11 en 12 oktober 2017
  • Locatie: Kaap Doorn, Doorn
Laatst aangepast op dinsdag, 18 juli 2017 13:40
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media