HomeNieuwsZwangerschap

Zwangerschap

Bron: NOS.nl

Anne (28) werkt als docent Nederlands op een middelbare school en wil al jaren kinderen. Maar er is een probleem: ze heeft nog geen vast contract. "Ik heb nu een tijdelijk contract met vanaf september volgend jaar zicht op vast. Ik wil liever nu al kinderen, maar we hebben ervoor gekozen om dat toch nog even af te wachten."

De reden? "Je hoort zo vaak van vrouwen die geen verlenging krijgen als ze zwanger zijn, met een of andere vage reden. En ik vind deze baan erg leuk, dus ik loop het risico liever niet."

Lees meer...

Blijf sportief actief en blijf gezond eten tijdens de zwangerschap. Dat beperkt gewichtstoename en verlaagt de kans op een keizersnede, ongeacht leeftijd, pariteit, etniciteit, en BMI van de aanstaande moeder. Alle zwangere vrouwen zouden een dieet- en leefstijladvies moeten krijgen, temeer daar bewegen en een gezond dieet geen negatieve gevolgen hebben voor de uitkomst van de zwangerschap of de neonaat. Dat is in essentie de conclusie van een meta-analyse door The International Weight Management in Pregnancy Collaborative Group, die is gepubliceerd in The BMJ. De auteurs includeerden 36 gerandomiseerde trials (n=12.500).

Lees meer...

Slimmer ZwangerGoed nieuws voor iedereen waar het zwanger worden telkens op een teleurstelling uitloopt of eerder een zwangerschap of bevalling met complicaties ervaarde. En goed nieuws voor de geboortezorg in Nederland. Het wetenschappelijk bewezen coachingsprogramma Slimmer Zwanger, ontwikkeld in het Erasmus MC, is vanaf 1 juni beschikbaar voor iedereen met de wens een gezonde baby op de wereld te zetten. Meedoen aan Slimmer Zwanger betekent tenslotte dat de kans op zwangerschap tot 40% kan toenemen en eenmaal ‘raak’ is er tot 280% meer kans op gezonde groei van de baby, tot 70% minder kans op een open ruggetje en tot 60% minder kans op een aangeboren hartafwijking.

Lees meer...

Onze lidorganisatie Clara Wichmann fonds heeft gestreden voor een uitkering voor zwangere zelfstandigen tussen 2004 en 2008. De rechtbank vindt dat het UWV het VN-Vrouwenverdrag heeft geschonden door zwangere zelfstandigen geen uitkering te geven.

De Rechtbank in Utrecht heeft bepaald dat het UWV een zwangere zelfstandige die in 2005 is bevallen van een kind schadeloos moet stellen voor het ontbreken van een uitkering tijdens haar zwangerschap en na de bevalling. Volgens de rechter heeft uitkeringsinstantie UWV destijds het VN-Vrouwenverdrag geschonden door zelfstandigen die zwanger waren geen bevallingsuitkering te geven. Anniek de Ruijter, voorzitter van Clara Wichmann fonds: ‘In deze uitspraak lijkt er na een zeer lange juridische strijd van het fonds eindelijk zicht op gerechtigheid voor deze groep vrouwen.’

Lees meer...

Uit recent onderzoek bleek dat veel vrouwen niet op de hoogte zijn van de regels en dus zwangerschapsdiscriminatie niet herkennen.
Lees hier alle regels https://mensenrechten.nl/wet-en-regelgeving-zwanger-en-werk.

Ook staat er in de arbeidsvoorwaarden voor Medisch Specialisten (2016), een belangrijk artikel voor zwangerschaps- en bevallingsverlof, adoptie- of pleegverlof en aanvullend verlof. Klik hier om het artikel te lezen.

Heb je de indruk dat er sprake is van zwangerschaps- of moederschapsdiscriminatie? Bespreek het dan eerst met je leidinggevende, opleider, afdeling P&O of collega's in je maatschap. Heb je de indruk dat andere vrouwen hier ook last van kunnen hebben of dat het gaat om nog weinig bekende problemen? Meld het bij het secretariaat en we zullen dit probleem (anoniem) agenderen.

Lees meer...

In totaal liet 43 procent van de geënquêteerde vrouwen weten dat ze last hebben van een zwangerschapsdiscriminatie. Lees meer

 

Lees meer...

Uitval vrouwen

Zolang er geen fatsoenlijke regeling voor tijdelijke contracten en zwangerschapsverlof is, blijven vrouwen in de wetenschap uitvallen.

Door: Dr. Jellie Sierksma,  postdoctoraal onderzoeker Radboud Universiteit (moeder van een zoon van 8 maanden) & Dr. Sanne Nauts,  postdoctoraal onderzoeker Universiteit Utrecht (moeder van 2 zoons van respectievelijk 2 jaar en 8 maanden).

 

Er is een enorme aanwas aan vrouwelijk talent in de wetenschap (43,5 procent van de promovendi) en toch is maar 17,1 procent van de hoogleraren vrouw. Minister Bussemaker riep onlangs op iets te doen aan 'deze sterk lekkende pijplijn' en universiteiten zetten hun beste beentje voor: Er zijn speciale netwerkdagen, beurzen, quota, en bewustwordingsprogramma's. Stuk voor stuk fantastische initiatieven. Toch blijft die pijplijn zo lek als een mandje. Winnares van de Simon Stevin-prijs, hoogleraar Suzanne Hulscher, oppert dat het wellicht aan vrouwen zelf ligt, omdat ze te bescheiden zijn (Wetenschap, 6 juli). Maar zolang er geen fatsoenlijke regeling voor tijdelijke contracten en zwangerschapsverlof is, blijven vrouwen uitvallen omdat ze te weinig onderzoekstijd hebben en daar kan geen assertiviteitstraining tegenop. Lees meer..

Bron: De Volkskrant.

 

Lees meer...

In de dokterswereld is de mentaliteit vaak doorlopen en niet zeuren. Dit kan botsen met lichamelijke klachten die soms genegeerd worden waardoor volledige uitval nog de enige keuze lijkt. Vroegtijdig bespreken van bijvoorbeeld werkbelasting kan veel problemen voorkomen.

Lees meer...

Als je zwanger bent ben je vrijgesteld van nachtdiensten, werken met gevaarlijke stoffen en vaak van andere diensten. Dit is opgenomen in de cao's. Deze afspraken zijn bedoeld om de gezondheid van zwangere en haar kind te beschermen.

Lees meer...

Tijdens de opleiding, in loondienst en bij de meeste verzekeraars als je als zelfstandige werkt heb je recht op een zwangerschapsuitkering. Als je in opleiding bent of in loondienst bent wordt aan de werkgever een uitkering gegeven zodat iemand anders hiervoor in de plaats tijdelijk kan worden aangenomen. In de praktijk blijkt dit niet altijd het geval zodat het voor de niet-zwangere werknemers harder werken wordt.

Lees meer...

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media