HomeTrainingenVNVA symposia/congressenVNVA Symposium voorjaar 2018

VNVA Symposium: ‘Recht op gezondheid vraagt meer dan aandacht’

 

inschrijven

Op zaterdag 24 maart 2018 organiseert de VNVA het Symposium '‘Recht op gezondheid vraagt meer dan aandacht’'. Vanaf 12.00 uur worden onze gasten ontvangen met een heerlijke lunch.

 

Na de lunch staat het symposium getiteld: “Recht op gezondheid vraagt meer dan aandacht” op het programma. Klik hier voor de flyer. 

ballonnen 

Voordat dit symposium van start gaat, zal eerst de winnaar van de VNVA Essayprijs bekend worden gemaakt door de juryvoorzitter van de VNVA Essayprijs. 

Essayprijs 2018Doel van de VNVA Essayprijs is om stil te staan bij ons artsenvak, ongeacht discipline of specialisatie. Dé kans om jouw thema middels een essay onder de aandacht te brengen. Er zijn drie genomineerden door de jury geselecteerd, klik hier voor de genomineerden. Op 24 maart 2018 zal één van de genomineerden de VNVA Essayprijs 2018 in ontvangst mogen nemen en een korte toelichting geven op het ingediende essay.

 

Heleen

 


Heleen Esser van Geneeskeuze
zal een korte presentatie geven over de trainingen die in samenwerking met de VNVA aangeboden gaan worden. Uiteraard houden wij je via de nieuwsbrief en de website op de hoogte van deze trainingen, de data, wijze van inschrijving, etc.

 

 

 

Tijdens het symposium: “Recht op gezondheid vraagt meer dan aandacht” - Cultuursensitieve gezondheidszorg broodnodig – zullen Petra Wisse en Nathanja van Moppes een lezing in dit thema verzorgen.

petra

 

Petra Wisse, coördinator Zorgcafé Dokters van de wereld, zal tijdens haar presentatie ingaan op de aanpak van het Zorgcafé en het werk van Dokters van de Wereld in Nederland. Met casuïstiek uit de praktijk komen ervaringen van de nieuwkomers (asielzoekers en statushouders) aan bod. Durven zij de stap naar de dokter te zetten? Welke moeilijkheden hebben ze om de weg te vinden in het Nederlandse zorgsysteem?

 

 

nathanja

 

 

Nathanja van Moppes, huisarts/docent-onderzoeker huisartsopleiding AMC, neemt ons in haar lezing over cultuursensitieve gezondheidszorg mee naar haar speciale aandachtsgebied, de eerstelijnszorg voor niet-westerse migranten zonder vluchtgeschiedenis, en de zorg voor laaggeletterden.

 

 

 

Het symposium “Recht op gezondheid vraagt meer dan aandacht” - Cultuursensitieve gezondheidszorg broodnodig – is door het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) geaccrediteerd met 2 punten.

 

Inschrijven kan via deze link.
De inschrijving voor het symposium is inclusief lunch, koffie/thee en afsluitend hapje en drankje.
De VNVA Ledenvergadering is alleen toegankelijk voor VNVA leden.

 

PROGRAMMA en TIJDEN Voorjaarsledenvergadering VNVA

10.00 uur Ontvangst met koffie/thee voor VNVA leden
10.30 - 12.00 uur VNVA Voorjaarsledenvergadering

 

PROGRAMMA en TIJDEN Symposium VNVA

12.00 - 13.00 uur Lunch
13.15 - 14.00 uur Uitreiking Essayprijs 2018
14.00 - 14.30 uur Pitch Geneeskeuze
14.30 - 16.45 uur Symposium: “Recht op gezondheid vraagt meer dan aandacht” - Cultuursensitieve gezondheidszorg broodnodig
16.45 - 17.30 uur Afsluitende borrel

 

Voorafgaand aan het symposium zal voor VNVA-leden de Voorjaarsledenvergadering plaatsvinden.

  

Locatie:

Locatie 78
Burgemeester van de Weijerstraat 78
3981 EK Bunnik

Locatie 78

 

 

 

 

 

 

 

Kosten voor deelname aan het symposium:

Type deelnemer Kosten voor deelname
VNVA-leden € 30,00
Student/coassistent VNVA-leden € 20,00
Niet-leden € 40,00
Student/coassistent VNVA-leden € 25,00

 

Klik op onderstaande button om in te schrijven voor het Symposium. VNVA-leden kunnen bij inschrijving direct aangeven of zij aanwezig zijn bij de Voorjaarsledenvergadering. 

Na inschrijving ontvangt u een betaalverzoek om de kosten voor deelname te voldoen. 

 

inschrijven

 

 

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media