HomeTrainingenWorkshops

Workshops

2020Pro: Verbeter je gesprekken

NancyHoe zit jij erbij? Zo veelzeggend is jouw lichaamstaal
Ben jij bewust van hoe je zit als je in gesprek bent? 50-93% van onze boodschap wordt bepaald door onze non-verbale communicatie. Interessant dus om daar meer van te weten en onze lichaamstaal bewust in te zetten. Dat klinkt goed, maar hoe doe je dat dan?

Observeer
Als jij meer bewust wil worden van je eigen lichaamstaal, observeer dan. Kijk goed naar jezelf en let op het moment dat je van houding verandert. Wanneer leun jij achterover in een gesprek? Op welk moment zet jij tijdens een overleg je ellebogen op tafel? Wanneer kruis jij je armen over elkaar?

De workshop wordt begeleid door Nancy Tromp.

Lees meer...

Workshop ‘Ambities in balans: voluit werken én leven’

Workshop Ambities Wil jij op een positieve manier je eigen ‘artsenleven’ ontwikkelen en vormgeven? En/of wil je bij het combineren van werken en zorgen vasthouden aan de drive en ambities waarmee je destijds aan je studie geneeskunde begon? Dan is de workshop ‘Ambities in balans: voluit werken én leven’ iets voor jou!

In de spitsuurfase van je leven met mogelijk een (jong) gezin verdwijnen bij menigeen de ambities langzaam uit beeld of gaan ze (steeds) zwaarder vallen. Zeker wanneer je partner ook een baan heeft. Je wilt immers een goede arts zijn en ook een goede ouder, partner, zoon/dochter, zus/broer, vrijwilliger… Het combineren van deze rollen geeft energie en inspiratie, maar kan de balans ook doen omslaan in stressvol en energievretend bestaan. Als je leven dan gaat voelen als overleven, wordt er vaak voor gekozen alles maar wat ‘minder’ te doen. Minder uren werken, minder ruimte voor je ambities, minder tijd voor jezelf. Toch is minderen vaak niet de enige én ook niet de echte oplossing. Met deze keuze lever je in op je dromen, je ambities en jezelf. Het is vaak hét recept voor nieuwe teleurstellingen en frustraties. De sleutel naar jouw artsenleven ligt in het maken van gerichte keuzes die werkelijk bij je passen.

Deze workshop geeft je daarvoor praktische en onderbouwde handvatten. Het laat je zien en ervaren hoe jij jouw eigen professionele en persoonlijke ambities ten volle kunt benutten en waarmaken. Daarbij geldt dat keuzes maken ook betekent dat je bepaalde dingen niet kunt doen. Tijdens de workshop verzamel je de belangrijkste bouwstenen voor je eigen artsenleven. Met als doel voluit werken én leven. De workshop wordt gevolgd door een telefonisch coachgesprek na 4-6 weken. Deelnemers ervaren de combinatie van een (praktische) workshop gecombineerd met een persoonlijk coachgesprek als zeer waardevol.  De workshop wordt gegeven door Maleene de Ridder, coach voor medici en auteur. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

VNVA-leden ontvangen bij deelname een gratis exemplaar van het boek ‘Ambitie met een grote M – Voluit leven als medicus, moeder en mijzelf’.

 

Maleene de Ridder

Maleene de Ridder
is gezondheidswetenschapper. Zij werkt al jaren als coach voor A(N)IOS . Zij is auteur van het boek; Ambitie met een grote M; Voluit leven als medicus, moeder en mijzelf. Maleene de Ridder; coaching & consultancy www.maleenederidder.com

Lees meer...

Veiligheid binnen de vakgroep/maatschap

ina vader nieuw

Onder deze titel geeft Ina Vader in juni en november 2016 een workshop op Texel.
Veiligheid, vertrouwen en rust in maatschappen/vakgroepen staan onder druk. Onder meer door de vele fusies van ziekenhuizen en door de toenemende (veranderende) regelgeving en controle vanuit de overheid en de verzekeraars. Dit leidt niet alleen tot grotere administratieve eisen en soms al te defensieve behandeling van patiënten, maar ook tot toenemende onderlinge waakzaamheid.

Klik hier voor meer informatie.

 

De workshop wordt begeleid door Ina Vader, www.inavader.nl

Lees meer...

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media