Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

De Vrije Wereld 9 mei in Botanische Tuin Zuidas - Amsterdam

donderdag 9 mei 2019 16:00

Graag nodigt de VUvereniging u uit voor het programma De Vrije Wereld op donderdag 9 mei aanstaande in de Botanische Tuin Zuidas in Amsterdam. De Vrije Wereld is een maandelijkse bijeenkomst van VUvereniging, waarbij sprekers van de Vrije Universiteit, VUmc en maatschappelijk betrokkenen het publiek meer vertellen over een actueel onderwerp. Op 9 mei is het thema Gender. Wellicht heeft de bijeenkomst ook uw interesse en vindt u het leuk om deze (eventueel met anderen) te bezoeken. Toegang en een drankje zijn gratis, reserveren kan via onderstaande link.

De Vrije Wereld: Gender Blender – identiteit in de mix
Jongens klimmen in bomen en meisjes spelen met poppen. Die tijden zijn voorbij, toch? Traditionele mannen- en vrouwenrollen verschuiven, maar niet zonder slag of stoot. En wat als je je niet thuis voelt in het lichaam en de sekse waar je mee bent geboren? In de Botanische Tuin Zuidas duikt VUvereniging op donderdag 9 mei in de veelzijdige genderwereld van vandaag. Historicus Alex Bakker vertelt over transgenderzorg in het VUmc, Nienke de Bruijn en Romy van der Lee van het WO&MEN@VU netwerk praten over gender(on)gelijkheid in de wetenschap en Willemijn Krebbekx van kennisinstituut Atria laat zien hoe ingesleten man-vrouw beelden zijn. Muziek: Willem Wits. Aanvang 16.00 uur, toegang en drankje aan de bar gratis.

Meer info en reserveren: https://www.vuvereniging.nl/nl/activiteiten/agenda/2019/april-juni/20190509-de-vrije-wereld---gender-blender.aspx

v
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek