Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Eindcongres Act4Respect: be the change!

woensdag 9 november 2022 13:00 - woensdag 9 november 2022 17:00

Voorkom gendergerelateerd geweld: be the change!

Datum:9 november
Tijd:13:00-17:00 uur (aansluitend borrel)
Locatie:In de omgeving van Utrecht (exacte locatie volgt snel)


Atria (Kennisinstituut voor Vrouwengeschiedenis en Emancipatie) en Rutgers (Kenniscentrum voor seksualiteit en seksuele gezondheid) zetten zich actief in om gendergerelateerd geweld te voorkomen. Samen zijn zij in 2018 Act4Respect gestart: een bewustwordingscampagne waarin ze een nieuwe generatie jongeren op weg helpen respectvol om te gaan met genderverschillen.

Gendergerelateerd geweld is geweld dat iemand treft wegens diens sekse of gender. Vooral meiden, vrouwen en LHBTIQ+ personen zijn slachtoffer van dit soort geweld. De oorzaak van gendergerelateerd geweld zit in de traditionele gendernormen die zich afspelen in de maatschappij, zoals bijvoorbeeld dat een jongen niet hoort te huilen en stoer moet zijn, of dat een meisje een meegaand en zorgzaam karakter hoort te hebben. Hierdoor worden er verwachtingspatronen meegegeven aan jongeren, wat ertoe kan leiden dat de één meer gevoelig is om pleger te worden, terwijl de ander juist sneller slachtoffer kan worden.

In de afgelopen vijf jaar zijn er stappen gemaakt naar deze cultuuromslag, maar we zijn er nog niet. Jullie hulp is nodig!

Meer informatie en de aanmeldmogelijkheid vind je op Act4Respect.nl
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek