Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Netwerk VN-Vrouwenverdrag Bijeenkomst “Vrouwen, Verblijfsrecht en Internationale Verdragen”

maandag 28 oktober 2019 14:00 - maandag 28 oktober 2019 17:00

Vanwege het afhankelijk verblijfsrecht moeten nieuwkomers de eerste vijf jaar van hun verblijf in Nederland bij hun partner wonen, op straffe van verlies van hun verblijfsvergunning. Wat betekent deze juridische afhankelijkheid voor de zelfstandigheid van vrouwen? In hoeverre maakt deze afhankelijkheid haar kwetsbaar(der) voor geweld? Hoe verhoudt de vijf jaar durende afhankelijke verblijfsvergunning zich tot internationale verdragen zoals het VN-Vrouwenverdrag en het Istanbul Verdrag?

Hierover gaat de bijeenkomst die het Netwerk VN-Vrouwenverdrag op 28 oktober a.s. organiseert samen met de Landelijke Werkgroep Mudawannah, Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland (MVVN), de Nederlandse Vrouwenraad (NVR), Nisa4Nisa en TIYE International.
Tijdens de bijeenkomst bespreken we het belang van een zelfstandig verblijfsrecht voor vrouwelijke gezinsmigranten en vluchtelingenvrouwen vanuit het perspectief van internationale mensenrechtenverdragen. Ten behoeve van deze bijeenkomst vindt onderzoek plaats naar aanknopingspunten in internationale wetgeving/verdragen die het belang van een zelfstandig verblijfsrecht voor vrouwen onderstrepen.

Datum: maandag 28 oktober 2019 van 14.00 – 17.00 uur.
Locatie: nog niet bekend.
Kosten: geen. U kunt zich wel alvast aanmelden.

Meer informatie volgt op de website van het Netwerk VN-Vrouwenverdrag.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek