Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Vrouwen in conflict preventie en (post)conflict situaties in het licht van het VN-Vrouwenverdrag

donderdag 29 augustus 2019 14:30

Op donderdagmiddag 29 augustus organiseert het Netwerk VN-Vrouwenverdrag een bijeenkomst samen met TIYE International, WILPF Nederland, WO=MEN Dutch Gender Platform en YWCA Nederland. Onderwerp is CEDAW’s Algemene Aanbeveling (General Recommendation) nr. 30: vrouwen in conflict preventie en (post)conflict situaties.
De bijeenkomst is bedoeld voor vertegenwoordigers van organisaties en experts die zich bezighouden met vrouwen, vrede en veiligheid.
De bijeenkomst start met een introductie over Algemene Aanbeveling nr. 30 van het Vrouwenrechtencomité door Rita Naloop (TIYE International) en Jade Gulay Fitoz (YWCA NL, St. WADI).
Vervolgens geeft Anne-Floor Dekker (Programmamanager Gender, Vrede en Veiligheid bij WO=MEN) een inleiding over (bijna) twintig jaar Resolutie 1325 van de VN-Veiligheidsraad.
Daarna volgt een discussie over vervolgstappen: hoe kunnen we de aanbeveling van CEDAW strategischer inzetten in ons dagelijks werk met betrekking tot vrouwen, vrede en veiligheid?
Dagvoorzitter is Ted von Meijenfeldt (WILPF, Platform Vrouwen en Duurzame Vrede). De bijeenkomst wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Meer informatie op de website van het Netwerk.

Plaats: YWCA kantoor te Utrecht
Aanvang: 15 uur (inloop vanaf 14.30 uur)
Toegang is gratis – aanmelding graag vóór 22 augustus bij het secretariaat van het Netwerk VN-Vrouwenverdrag.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek