Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Congres Wegkijken kan niet meer - Signaleren en handelen bij seksueel misbruik

donderdag 13 oktober 2022 08:30 - donderdag 13 oktober 2022 17:00

Datum: 13 oktober 2022
Tijd: 9.30 - 17.00 uur
Locatie: Experience Center (Geert Grooteplein 15, Nijmegen)
Programma

In oktober 2012 is het Centrum Seksueel Geweld Gelderland-Zuid en -Midden opgericht, een van de inmiddels 16 CSGs, die landelijk verspreid in Nederland binnen een uur fysiek bereikbaar zijn. Zij leveren interdisciplinaire zorg aan slachtoffers op een plek.
Door de vele onthullingen groeit de bewustwording dat seksueel misbruik zeer vaak voorkomt en dat de gevolgen op het leven van slachtoffers enorm zijn. Vanwege deze impact heeft de regering Mariëtte Hamer als regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld benoemd. Mariëtte Hamer zal het jubileum congres op 13 oktober openen.

Het CSG Gelderland-Zuid en-Midden bestaat immers 10 jaar. Bij deze mijlpaal staan we stil. We willen dit moment aangrijpen om u op de hoogte te brengen van nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen in preventie, signaleren en handelen bij seksueel misbruik. De inspanningen van velen hebben ervoor gezorgd dat het CSG niet meer weg te denken is als zorgvoorziening. Op dit congres zullen daarom ook de laatste ontwikkelingen van een gecoördineerde multidisciplinaire aanpak aan de orde komen.

Wij nodigen u van harte uit om aan dit congres deel te nemen.
Tot ziens op 13 oktober in Nijmegen.

Klik hier om je aan te melden
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek