Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Fotografieproject

Voor de 85e verjaardag van de VNVA ging een duo van fotografiestudenten van de AKV|St. Joost in Breda op stap om acht verschillende leden te portretten. Alle acht met een leeftijd van boven de 85 jaar; even oud of ouder dan de vereniging zelf. Mooi passend binnen het thema ‘Tijd’. Romi focuste op hun bezigheden en Lotte werkte bewust met een ouderwetse Hasselblad camera. De volledige resultaten zullen tijdens het lustrumcongres op 6 oktober 2018 in Lab111 in Amsterdam worden gepresenteerd.

Over de fotografen

Romi Tweebeeke (1989) studeerde in 2014 af aan AKV|St. Joost in Breda. Sindsdien is Romi werkzaam als freelance documentaire fotograaf voor diverse media. Als fotograaf/redacteur/journalist, ontdekt zij de wereld van het ouder worden. Oprecht geïnteresseerd observeert zij hoe senioren hun (vrije) tijd doorbrengen en legt zij hun bezigheden vast in niet-geënsceneerde foto’s. De rode draad binnen haar werkzaamheden is ‘Wat te doen tijdens je pensioen?’. Foto’s en belevenissen tijdens deze zoektocht zijn o.a. te volgen via Twitter @r_tweebeeke.

Lotte Schrander (1995) zit momenteel in het derde jaar van dezelfde fotografie opleiding aan AKV|St. Joost. Het mooiste aan fotografie vindt zij het ontmoeten van nieuwe mensen. Ze werkt zowel digitaal als analoog.


Expositie
Tijdens het VNVA Lustrumcongres zullen alle foto's geëxposeerd worden. Onderstaand een voorproefje van de expositie. Op de foto staat Riet Ansink, de foto is gemaakt door Lotte Schrander. Bent u benieuwd naar de andere foto's, schrijf u dan in voor het VNVA Lustrumcongres.

Riet Ansink, foto door Lotte Schrander

Interviews met de 'modellen' - VAMP 2018

In de jubileumeditie van de VAMP zijn de interviews van enkele modellen opgenomen. Klik op onderstaande bestanden om de interviews te lezen.

Sluiten
X Zoek