Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Workshop A: Dione van der Heiden

De hindernisbaan – Stratego: hoe machtsverschillen te benaderen

Dione van der Heiden, coaching, dialoog & leiderschap, outonoom, Nijmegen

Je kunt ver komen in je loopbaan door hard werken en resultaten laten zien. En toch is dat in de regel niet genoeg om de, door jou gewenste, top te bereiken. Er zijn ongeschreven regels, er is bias en ook wel een cultuurdingetje. In het spel Stratego gaat het erom de vlag te veroveren van je tegenstander waarbij je je eigen vlag moet beschermen. Welke strategie kies jij? Waar heb je zelf invloed op? En waarop niet? Hoe daar vervolgens op te anticiperen?
Het is met andere woorden een ware hindernisbaan om daar te komen waar je graag wilt zijn en dat vraagt om organisatiesensitiviteit, wendbaarheid én inzicht in ranking en macht.

Hoe zit dat binnen jouw afdeling met ranking en macht? Wie heeft welke (in)formele positie en status? In deze workshop staan we stil bij het krachtenveld, hoe macht daarin een rol heeft en bied ik je perspectieven aan hoe je daar op een integere manier mee om kunt gaan. Dat begint met het niet persoonlijk maken, zien dat we allemaal macht hebben en hoe die macht op een waardevolle manier te gebruiken.

Sluiten
X Zoek