Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Het bespreken van medische kansen en risico's

dilemma's in de spreekkamer

Te recenseren!

Het bespreken van medische kansen en risico's 1e druk is een boek uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031382637

Patiënten hebben steeds meer behoefte aan goede en afgewogen informatie over hun medische situatie. Ook willen ze betrokken worden bij de medische besluitvorming. Daarom is het voor een zorgverlener belangrijk om goed te communiceren met een patiënt. Maar hoe breng je de kansen en risico's van een medische interventie over op een patiënt? En welke dilemma's spelen een rol bij de besluitvorming rond een behandeling?

Het bespreken van medische kansen en risico's geeft bruikbare tips om de communicatie met de patiënt gemakkelijker te maken. Het boek is opgebouwd uit casussen die zich in de dagelijkse praktijk hebben afgespeeld. Diverse medisch specialisten - van huisarts tot oncoloog, van kinderarts tot klinisch psycholoog - bespreken de dilemma's die zij hebben ervaren bij het overbrengen van kansen en risico's aan de patiënt. Zij geven hierbij adviezen die direct kunnen worden toegepast in de praktijk.

Het bespreken van medische kansen en risico's is een praktisch hulpmiddel voor iedereen die als zorgverlener gesprekken voert met patiënten.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

  • Nederlandstalig
  • Paperback
  • ISBN 9789031382637
  • november 2011
  • 124 pagina's
1001004011348022
Sluiten
X Zoek