Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Hou je kop erbij! Helder communiceren in de zorg

Te recenseren!

In dit praktisch en aantrekkelijk vormgegeven boek worden belangrijke theorieën over communicatie op een concrete manier beschreven en ondersteund met veel praktijkvoorbeelden. Hoe kun je luisteren naar een ander zodat hij het gevoel heeft dat hij echt gehoord wordt? Hoe kun je zeggen wat je werkelijk vindt, zonder dat de ander zich onzeker of angstig voelt? Hou je kop erbij, helder communiceren in de zorg leert hulpverleners hoe je uit alle theorieën over communicatie kunt halen wat voor jou bruikbaar is en hoe je dat kunt toe passen in je dagelijks handelen.

Daarnaast wordt de methode Hou je kop... erbij! geïntroduceerd. Aan de hand van praktische voorbeelden en adviezen leer je hoe je kunt aansluiten in de communicatie met de ander. Dat kan een cliënt of patiënt zijn, maar ook een collega of iemand uit je familie- of kennissenkring. Het toepassen van de Hou je kop... erbij!-methode helpt om je bewust om te gaan met communicatie, zodat er meer contact en verbinding ontstaat.

Een belangrijk boek over begeleiders en hulpverleners in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, ziekenhuizen, psychiatrie en jeugdzorg. En voor iedereen die zijn communicatie in het dagelijks leven wil verbeteren.

Auteur: Anna Blokhuis & Jan S. Boudwijn
Uitgever: Lannoo Campus

  • Nederlandstalig
  • Hardcover
  • ISBN 978401458924
  • 2018
  • 128 pagina's
9789401458924-480x600
Sluiten
X Zoek