Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Inzicht in hyperventilatie

Hyperventilatie kan zowel lichamelijke als psychische oorzaken hebben. Dit informatieve boek bespreekt beide aspecten. Naast inzicht in de oorzaken, fysiologie en psychologie van hyperventilatie, schept Inzicht in hyperventilatie duidelijkheid over welke behandelingen wetenschappelijk onderzocht en effectief zijn.
Inzicht in hyperventilatie is tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlandse hyperventilatie Stichting.

'Als het gaat om hyperventilatie, hebben veel behandelaren in de GGZ de klok horen luiden zonder te weten waar de klepel hangt. Waar hen dat moeilijk kwalijk kon worden genomen, is dat na het verschijnen van dit boek anders. Het boek biedt een complete en toegankelijke beschrijving van hyperventilatie, door twee auteurs die met gezag over de somatische en psychische aspecten ervan kunnen spreken.' Dr. Arnold van Emmerik, psycholoog, universiteit van Amsterdam en bestuursvoorzitter Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve Therapieën (VGCT).

'Een boek met tegelijk veel diepgang en reikwijdte over een belangrijk onderwerp dat enigszins in de vergeethoek is geraakt. Zeer informatief voor een breed publiek dat met hyperventilatie of daarop gelijkende problemen heeft te maken, maar zeker ook voor professionals.' Prof. Dr. Kees Korrelboom, klinisch psycholoog.

'Dit boek brengt alle relevante kennis samen omtrent de oorzaken en gevolgen van hyperventilatie, en hoe je het probleem stapsgewijs kunt aanpakken. Het geheel is doorspekt met casussen, wat de materie heel herkenbaar, toegankelijk en luchtig maakt, zowel voor patiënten als geïnteresseerde artsen.' Prof. Dr. Johan Verbraecken, longarts en bestuursvoorzitter Belgian Association For Sleep Research And Sleep Medicine.Auteur: Dr. Joost G. van den Aardweg & Drs. Ed W. Berretty
Uitgever: Lannoo

  • Nederlandstalig
  • Paperback
  • ISBN 9789401446600
  • 2018
  • 199 pagina's

9789401446600-480x600
Sluiten
X Zoek