Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Psychische klachten in de huisartsenpraktijk

Te recenseren!

Jenny, 59 jaar, komt op het spreekuur omdat ze de laatste maanden flink is afgevallen. Ze klaagt over slaapproblemen en moeheid. Daardoor was ze al enkele maanden niet in staat te werken.Nu de huisartsenpraktijk een centrale rol heeft gekregen in de opvang van patiënten met psychische klachten, groeit de behoefte aan een passend werkmodel voor diagnostiek en behandeling.

KOP-model
Met het KOP-model vormen huisartsen en POH's-ggz in korte tijd samen met de patiënt een beeld van de klachten en zetten een behandeltraject uit van zes tot acht sessies. Psychische klachten ('K') ontstaan als de draagkracht van de patiënt, uitgedrukt als de 'persoonlijke stijl' ('P') tekortschiet bij het omgaan met belastende omstandigheden ('O'), want K= O x P.

Casussen en handige hulpmiddelen
Psychische klachten in de huisartsenpraktijk bevat vragenlijsten, toegepaste schema's, hulpmiddelen en casussen die verhelderen hoe het KOP-model in de praktijk werkt en hoe de taakverdeling en samenwerking tussen huisarts en praktijkondersteuner optimaal benut wordt.

Auteur: Paul Rijnders
Uitgever: Boom Psychologie

  • Nederlandstalig
  • Hardcover
  • ISBN 9789024422654
  • 2018
  • 214 pagina's
9200000095007169
Sluiten
X Zoek