Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Waarom feminisme goed is voor mannen

Te recenseren!

'Ik ben feminist en geloof dat feminisme goed is voor mannen.' Aan het woord is Jens van Tricht, wegbereider van mannenemancipatie in Nederland. In de afgelopen honderd jaar hebben vrouwen toegang geëist tot domeinen die voorheen aan mannen waren voorbehouden, maar op het gebied van de mannenemancipatie bleef het opvallend stil.

Toch worden ook mannen door genderongelijkheid in hun vrijheid beperkt. Want 'echte mannen' moeten nog altijd stoer zijn, zelfverzekerd, sterk en onafhankelijk. Ze moeten hard werken, mogen niet huilen en geen kwetsbaarheid tonen. Het belemmert veel mannen om ten volle zichzelf te zijn, en dat heeft ook op maatschappelijk niveau destructieve gevolgen.

Waarom feminisme goed is voor mannen biedt een nieuw, hoopvol perspectief op mannen en mannelijkheid. Het laat zien hoe mannen kunnen bijdragen aan een betere wereld en wat ze daarbij zelf te winnen hebben. Van Tricht bepleit in dit prikkelende boek de vrijheid voor ieder mens om los te reken uit de beperkende verwachtingen en al zijn of haar talenten te benutten.

Uitgeverij: Atlas Contact, ISBN: 9789045034492

9200000075626285
Sluiten
X Zoek