Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

De kracht van overtuigingen

maandag 1 mei 2023

Door: Moniek de Boer

Ik ben steeds meer onder de indruk van de kracht van overtuigingen. Het lijkt wel of ze steeds frequenter een rol gaan spelen in het zelfvertrouwen en werkplezier van de artsen die ik coach of in de nascholingen ontvang.

En dan zijn het vooral de belemmerende overtuigingen.

· Ik ben niet goed genoeg

· Als vrouw moet ik harder werken

· Ik kan nooit meer van plek wisselen

· Als ik mijn grenzen aangeef dan…

· Ik ben minder slim dan mijn collega’s

· Anderen zijn beter

· Ik krijg nooit méér zelfvertrouwen

· Ik ben de enige die zich niet thuis voelt in deze vakgroep

· Etc.

Belemmerende overtuigingen zijn gedachten die niet gebaseerd zijn op bewijs, maar die je ervan weerhouden met rust, plezier en zelfvertrouwen te werken. Die je ‘gevangen houden’ en je een gevoel van onmacht en angst geven. Belemmerende overtuigingen zijn er vaak om je te ‘beschermen’ tegen afwijzing, tegen falen, tegen conflicten. Het zorgt ervoor dat je niet in beweging komt en je stem niet laat horen over zaken die belangrijk voor je zijn.

Er ziet iets dubbels aan deze overtuigingen. Want ze belemmeren je echt om te voelen wat je eigenlijk wilt, ze houden je weg van je verlangens. En, dat is het lastigste, vaak ontstaat een selffulfilling prophecy. Belemmerende overtuigingen slokken zoveel van je aandacht op, dat ze daarmee vanzelf werkelijkheid worden.

Een hele mooie methode om de invloed van je belemmerende overtuigingen zichtbaar te maken is via technieken van het Heartmath Institute. Je bent dan in staat om beter naar je hart te luisteren.

Ik heb daarover een gratis online masterclass gemaakt. Dit duurt ongeveer een half uurtje. Als je dit in je mailbox wilt ontvangen, schrijf je dan hier in: http://bit.ly/3MefAHc

Zet even masterclass bij je naam, ik stuur dan de masterclass naar je op.

Wil je live je overtuigingen onderzoeken? Doe dan mee aan de nascholing De Tussentijd. Als VNVA lid ontvang je 5% korting. www.wisedoctors.nl/de-tussentijd/

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek