Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Openbare verdediging 26 mei 2020 - Joey Kuijpers: Verschil man-vrouw bij aangeboren hartafwijking

woensdag 20 mei 2020

Dinsdag 26 mei
Promotie (UvA), 14.00 u
Joey Kuijpers: Verschil man-vrouw bij aangeboren hartafwijking

Er is een verschil in prognose tussen mannen en vrouwen met bepaalde aangeboren hartafwijkingen, schrijft Kuijpers in zijn proefschrift over het vergroten van de kennis over de prognose van volwassenen met een aangeboren hartafwijking.Kuijpers constateert verder dat patiënten met een aangeboren hartafwijking een verhoogd risico hebben op een infectie van het hart en op verworven hartziekte zoals een hartinfarct. Kunsthartkleppen verhogen in belangrijke mate het risico op een infectie van het hart.
Zijn onderzoek heeft de kennis over de prognose van volwassenen met een aangeboren hartafwijking vergroot, maar laat ook zien dat er veel onderzoek nodig is om de patiëntenzorg wetenschappelijk te onderbouwen. Belangrijk is dat artsen volwassenen met een aangeboren hartafwijking als risicogroep zien voor verworven hart- en vaatziekten. Het behandelen van risicofactoren (zoals hoge bloeddruk en hoog cholesterol) is bij deze patiënten dus belangrijk.

Vanwege de situatie rondom het coronavirus verdedigen promovendi hun onderzoek nu digitaal. Sommige promoties zijn thuis te volgen. Als het bekend is, staat de link hieronder vermeld. Voor sommige van de promoties van de UvA kunt u hier de precieze link vinden.

Joey Kuijpers
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek