Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Deadline VNVA Essayprijs 2019 verlengd naar 31 augustus!

woensdag 10 juli 2019

Kun jij goed schrijven? En heb je iets wat je graag kwijt wilt over je onderzoek, je dagelijkse bezigheden, gendersensitieve geneeskunde of iets anders? De VNVA daagt je uit om mee te dingen naar de VNVA Essayprijs 2019.

Waarover? Maatschappelijke, actuele en/of genderspecifieke thema’s.

Jaarlijks wordt een nieuw thema gekozen. Thema Essayprijs 2019: 100 jaar actief Vrouwenkiesrecht.

Voor wie? Alle artsen en arts-onderzoekers met schrijftalent. Schrijf op wat je bezighoudt, waar jij oog voor hebt, wat jouw praktijkervaring is met het actuele en maatschappelijke onderwerp: 100 jaar actief Vrouwenkiesrecht.

Wat is het doel van de essay? Het is een manier om stil te staan bij ons artsenvak, ongeacht je discipline of specialisatie. Grijp je kans om genoemd thema middels een essay onder de aandacht te brengen. De genomineerden geven een korte presentatie (pitch), een publicatie op de VNVA website en in de digitale VNVA nieuwsbrief, en wie weet wat nog meer mogelijk is! De winnaar ontvangt een prijs bestaande uit een cheque t.w.v. € 250,- die vrij te besteden is.

Wat wordt er verwacht? Een Nederlandse tekst geschikt voor alle collega’s bestaande uit maximaal 1500-2000 woorden. Het type essay kan uiteenlopen van een opiniërend, maatschappelijk relevant, genderspecifiek thema, tot casuïstiek of een overzicht van een onderzoeksgebied. Een wetenschappelijke element mag, maar is niet noodzakelijk. De essay kan eveneens een thema bevatten waarover reeds is gepubliceerd, echter een bestaande publicatie insturen, is niet mogelijk. VNVA lidmaatschap is geen voorwaarde en ook mannelijke artsen worden van harte uitgenodigd te reageren.

Wanneer is de deadline? Stuur je verhaal (pdf format), naam, functie en contactgegevens naar vnvamail@vnva.nl uiterlijk 31 augustus 2019. In september worden de essays beoordeeld door een professionele en onafhankelijke jury bestaande uit een arts en voormalig VNVA voorzitter, een student en een commissielid.

Wanneer wordt de prijs uitgereikt? Eind september ontvang je bericht over een eventuele nominatie. Dit betekent dat je een korte presentatie (pitch) zal geven op het najaarssymposium. Nominaties en eindoordeel wordt door de jury gegeven. De prijs wordt uitgereikt op het najaarssymposium.

Check de ansichtkaarten van de VNVA Essay prijs. Voor wie laat jij een ballonnetje op? Stuur de kaart naar je vriend(in) of collega’s!

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek