Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

VNVA Corrie Hermannprijs Symposium

Op zaterdag 2 oktober 2021 wordt het Corrie Hermannprijs Symposium georganiseerd. Tijdens het sympoisum vindt de uitreiking plaats van de Corrie Hermannprijs aan Dr. Antoinette Maassen van den Brink.

De commissie heeft haar als prijswinnares uitgekozen, omdat zij zowel op wetenschappelijk als andere vlakken een inspirator is voor vrouwelijke studenten, promovendi en wetenschappers. Zij heeft laten zien dat het mogelijk is om een glansrijke carrière te hebben, terwijl zij ook tijd vrijmaakt voor haar gezin.

Dr. Antoinette Maassen van den Brink is pionier op het gebied van onderzoek naar de rol van vrouwelijke hormonen en migraine. Migraine is een belangrijk gezondheidsprobleem met name voor vrouwen. Vrouwspecifieke factoren zoals hormonale veranderingen, zoals tijdens de menstruatie, zwangerschap en menopauze spelen een grote rol bij het optreden van migraineaanvallen bij vrouwen.

Deze vrouwspecifieke aspecten waren tot voor kort helaas een onderbelicht onderwerp, Antoinette is één van de eerste onderzoekers die zich heeft toegelegd op deze wetenschappelijke lacune. Dit heeft geleid tot een groot aantal wetenschappelijke publicaties waarvan een groot deel over sekse- of gendergerelateerde onderwerpen gaat.

Ook haar maatschappelijke betrokkenheid bij zowel binnen- als buitenlands onderwijs over het onderwerp 'gender en migraine' laat zien dat zij deze prijs helemaal verdient.

Inschrijving en programma volgen binnenkort.

maassen fotograaf
Sluiten
X Zoek