Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Achtergrond Els Borst Oeuvreprijs Symposium

24a. Els Borst

De VNVA Els Borst Oeuvreprijs is ingesteld als eerbetoon aan de in 2014 overleden Els Borst. Zij was erelid van de VNVA. Haar leven en werk stonden in dienst van een respectvolle en kwalitatief hoogstaande gezondheidszorg waarbij aan de verschillen tussen individuele patiënten optimaal aandacht besteed wordt. Voor de VNVA Els Borst Oeuvreprijs komt iemand in aanmerking die vanuit een thematische invalshoek een doeltreffend, en vaak langdurig, project heeft weten uit te werken dat valt onder de wezenlijke verbetering van de gezondheid van vrouwen.

Voormalig prijswinnaressen VNVA Els Borst Oeuvreprijs
De eerste keer dat de VNVA Els Borst Oeuvreprijs, in 2015, werd uitgereikt ging deze naar Gunilla Kleiverda en Rebecca Gomperts voor hun jarenlange inzet om op medisch verantwoorde wijze vrouwen zelf de zeggenschap over zwangerschap te geven. Met Women on Waves en later ook met Women on Web, een website met betrouwbare informatie om veilig medicamenteus een zwangerschap te beëindigen, hebben zij de levens van vele vrouwen gespaard.

De tweede VNVA Els Borst Oeuvreprijs, in 2018, werd toegekend aan Hanneke Takkenberg vanwege haar niet aflatende inzet, zowel wetenschappelijk als maatschappelijk, voor het verbeteren van de gezondheidszorg met name ten aanzien van vrouwen: dit geldt voor patiënten én vrouwelijke artsen.

Sluiten
X Zoek