Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Huiskamermeeting 'Positieve Gezondheid'

donderdag 19 augustus 2021

Wie niet lekker in zijn vel zit, loopt vast. Bij lichamelijke klachten gebeurt dit ook. Het is al honderden jaren bekend: een gezonde geest en een gezond lichaam gaan samen. Het maakt niet uit wat de klachten zijn. Verdrietig, vermoeid, eenzaam of bang. Kom in beweging. Dat is de eerste stap op weg naar herstel, terug naar een fijn leven.

Linda Battes, Nicole Wezel en Gijs Ackermann zullen in deze huiskamermeeting iets vertellen over de re-integratietrajecten en medische interventies die aan UWV worden aangeboden.
Positieve Gezondheid is het uitgangspunt van de trajecten om de hulpvraag inzichtelijk te maken en een op maat gemaakt traject te kunnen aanbieden. Elke deelnemer krijgt gesprekken met een sociaal werker en trainingen bij een personal trainer. Bij aanvang worden de BRAVO-factoren besproken en er wordt gevraagd naar de redenen waarom iemand niet goed voor zichzelf kan zorgen. Indien er knelpunten zijn wordt de verzekeringsarts gevraagd om mee te kijken. De focus ligt op eigen regie en op mogelijkheden, niet op knelpunten. Doordat de oorzaak van de problematiek wordt aangepakt ervaren de deelnemers meer rust en staan open voor leefstijladviezen. Vaak willen mensen wel gezond leven maar kunnen het niet altijd.

Linda Battes, verzekeringsarts, zal iets vertellen over de verzekeringsgeneeskunde, het belang van een gezonde leefstijl bij mensen die van het vangnet gebruik moeten maken (uitkering) en Positieve Gezondheid.
Nicole Wezel, eigenaresse van sportschool It’s My Health, zal meer vertellen over de sportschool en de succesverhalen. Ze zal laten zien dat My Health geen reguliere sportschool is maar op een andere manier werkt.
Gijs Ackermann, hoofd personal trainer bij sportschool It’s My Health, zal aan de hand van voorbeelden laten zien hoe bewegen kan worden ingezet, rekening houdend met de ervaren belemmeringen van deelnemers. Ondanks bepaalde angsten, lichamelijke of mentale beperkingen kan iedereen bewegen op een manier die bij hem/haar past.

Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor leefstijl en preventie maar er kan nog meer worden gedaan.
De VNVA nodigt je graag uit voor deze online huiskamermeeting met bevlogen sprekers over Positieve Gezondheid, leefstijl, bewegen ondanks beperkingen en meer.

Datum: 21 september 2021
Tijd: 20.00-21.30 uur
Via MS Teams

Meld je voor 18 september aan via deze button
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek