Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

AMC en UMCU meeste vrouwelijke specialisten

Van alle Nederlandse umc’s hebben Amsterdam UMC en UMC Utrecht het hoogste percentage vrouwen onder hun medisch specialisten. Een derde van de artsen in deze umc’s is vrouw, zo blijkt uit de Monitor Talent naar de Top 2017.

Het AMC was eind 2017 koploper met 29,3 procent vrouwelijke specialisten, gevolgd door UMCU met 24,5 procent. Wat betreft het percentage vrouwelijke artsen zat het VUmc toen op 19, Maastricht UMC op 18,4, LUMC op 16,5 en Radboudumc op 15,7. Het UMCG leverde de afgelopen jaren geen cijfers aan. Het Erasmus MC zat in 2016 nog op 16,4 procent, maar trad in 2017 uit de monitorende organisatie. Bijna tien jaar geleden sloten alle Nederlandse umc’s zich hierbij aan.

In het vandaag verschenen rapport (red. 29 juni 2018) staan ook de doelstellingen voor 2017 die de organisaties zich hadden gesteld. Het Erasmus MC stelde zijn doel het laagst, op 12 procent, maar trad dus uit en leverde geen gegevens meer aan. Het LUMC stelde eveneens een bescheiden doel, 15 procent, maar was wel de enige die dit ook behaalde, ruimschoots zelfs. De overige umc’s bleven allemaal ongeveer een kwart onder hun eigen voorgenomen percentages.

Lees het volledige artikel op www.medischcontact.nl

Sluiten
X Zoek