Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

New York: evaluatie van blauwafdruk vrouwenrechten

In 1995 ondertekende de 189 lidstaten van de Verenigde Naties de Beijing Declaration en het Platform for Action (BPFA), de meest uitgebreide blauwdruk voor rechten van vrouwen waar ter wereld zij ook wonen. De afspraken die in 1995 in Beijing werden gemaakt worden bewaakt in de Commission on the Status of Women (CSW), die elk jaar in het eerste kwartaal in New York vergadert.

Feminists want System Change

In de voorbereiding van de 64ste zitting in maart 2020 van de Commission on the Status of Women (CSW) en de viering van het 25 jarig bestaan van de BPFA, kwamen regeringen en maatschappelijk middenveld van UNECE (United Nations Economic Commission of Europe) eind oktober 2019 in Geneve bijeen om de voortgang in de uitvoering van de BPFA te bespreken.
Eind januari 2020 verscheen het rapport #Feminists want System Change waarin een compilatie wordt gegeven van de perspectieven van feministen en maatschappelijke organisaties uit meer dan 45 landen in de UNECE-regio. Het rapport is opgesteld door Women Engage for a Common Future dat ook namens de Women’s Majority Group leiding gaf aan het proces van maatschappelijke betrokkenheid bij de review meeting in Geneve.

Lees het volledige bericht op de website van de NVR
Sluiten
X Zoek