Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Sharon Poort

Toen ik werd gevraagd of ik een stuk wilde schrijven als 'Rolmodel' was ik positief verrast. Ik wil de VNVA dan ook bedanken voor deze gelegenheid.

Ik ben Sharon Poort, een 32-jarige nucleair geneeskundige, naar Groningen gekomen voor mijn specialisatie in 2013 en sinds 2018 in het bestuur van VNVA afdeling Noord-Nederland. Ik heb biomedische wetenschappen en geneeskunde gestudeerd in Leiden (2005-2013). In Groningen startte ik een promotie traject naast mijn opleiding en ging bij GOPHER (Groningse Organisatie voor PhD en recreatie) in het bestuur. Destijds had ik veel contact met PhD studenten en op een feest heb ik mijn verloofde leren kennen. Met het onderzoek ben ik destijds gestopt want dat traject paste toen niet bij mij., misschien later wel weer ooit.

Later in mijn opleiding heb ik onderwijs gegeven aan geneeskunde studenten. Ik vind kennis overbrengen leuk en wil de passie voor mijn vak delen. Zo heb ik ook eerder een lezing gegeven over Nucleaire geneeskunde voor de VNVA en VVAO. Ik houd wel van afwisseling, maar kliniek vind ik het leukste. Ik heb de droom om later een nucleaire afdeling op te zetten in een exotisch oord als Suriname. De globalisering van zorg heeft me altijd al gefascineerd.

Ik zocht een netwerk met een feministische en geneeskundige inslag, maar ook discipline overstijgend, dit heb ik gevonden bij de VNVA. Met gelijkgestemde slimme, ambitieuze vrouwen bijeenkomsten organiseren voor ontwikkeling vind ik enorm leuk. Mijn rolmodel is Cisca Griffioen, een wijze dame met visie en passie, en bovendien een erg sympathieke vrouw met humor.


- Sharon Poort

Sharon Poort
Sluiten
X Zoek