Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

‘Amerikanen nemen pijn bij meisjes minder serieus dan pijn bij jongetjes’

Bron: AD.nl

Hoeveel pijn denken Amerikanen dat een kind heeft bij het krijgen van een prik? Volgens onderzoekers van de universiteit Yale verschilt het of mensen er vanuit gaan dat het kind een jongetje, of een meisje is. Van meisjes wordt sneller gedacht ‘dat het met de daadwerkelijke pijn wel meevalt’.

Op de onderzoeksbank bij de dokter zit een vijf jaar oude kleuter. Blond haar tot op de schouders, een rood t-shirtje en een sportbroekje. Het kind zou zowel een jongetje als een meisje kunnen zijn. Als de dokter vervolgens een prik in de arm geeft, schreeuwt het kind het uit van de pijn en begint te huilen. Op een schaal van 0 (geen pijn) tot 100 (heel veel pijn): hoeveel pijn zou het kind hebben?

Onderzoekers van de gerenommeerde Amerikaanse universiteit Yale vroegen dit aan 264 volwassenen, tussen de 18 en 75 jaar. De helft man, de helft vrouw. Allemaal kregen ze hetzelfde filmpje te zien van de kleuter die geprikt wordt. Alleen op het einde varieerde de video. Waar de kleuter bij sommige deelnemers Samuel heette, heette het kind bij andere deelnemers Samantha. Een jongen versus een meisje dus.

Lees het volledige artikel op www.ad.nl
Sluiten
X Zoek