Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Anke van Luyt

door Francine Kruyt

Kun je kort vertellen voor wie je bent?
Anke van der Luyt, 55 jaar, moeder van twee kinderen (27 en 15 jaar oud). Ik houd me al 22 jaar bezig met onbewuste beeldvorming. Wanneer we iemand ontmoeten besluiten we zeer snel hoe we zullen reageren. De eerste indruk gebruik je als vehikel om je kennis en kunde over te dragen. Als de buitenkant geen vertrouwen geeft, wordt de boodschap niet geaccepteerd. Ik bedien met mijn expertise een breed gebied en een brede markt.

Wat sprak je aan bij de uitnodiging van dit congres?
Het kleedgedrag van alle artsen is tegenwoordig wat informeler. Met name artsen op de SEH, vooral de arts-assistenten stralen hun onervarenheid uit door het dragen van vrijetijdskleding. Ik wil deze kans aangrijpen dit is mijn kans om artsen hier meer bewust van te maken.

Wat is er bijzonder geweest aan jouw carrière?
Mijn carrière heeft een enorme vlucht genomen in 2003. Ik kreeg toen een opdracht van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Diverse hoogwaardigheidsbekleders heb ik geadviseerd. Dit heeft een enorme spin-off gegeven, ook in hele andere branches, waaronder de gezondheidszorg.

Wat is jouw indruk van de positie van vrouwelijke artsen tegenwoordig?
Ik heb zelf een voorkeur voor een vrouwelijke arts, ik voel me er meer “senang” bij. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat het empathisch vermogen van de vrouwelijke arts is groter, dit heeft een positief effect op het genezingsproces. De “innerlijke moeder” komt bij de vrouwelijke arts tot uiting.

Anke van Luyt
Sluiten
X Zoek