Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

2015 - VNVA Carrièreboost Symposium ‘Agendeer (je)zelf!’

Terugblik door Ineke Postma

Op zaterdag 25 april 2015 vond in architectuurpark Makeblijde in Houten het tweede VNVA carrièreboost symposium plaats met als thema ‘Agendeer (je)zelf!’. Met inspirerende sprekers, interessante en leerzame workshops, de mogelijkheid tot speeddaten met een coach en een enthousiast publiek was het symposium minstens zo succesvol als de vorige! Het regenachtige weer kon het plezier niet drukken, want na een heerlijke lunch zat de zaal vol met enthousiaste deelneemsters.

Het symposium werd afgetrapt door Maleene de Ridder, coach en schrijfster van het boek ‘Ambitie met een grote M’, met een inspirerend verhaald over ambitie. Het zette de deelneemsters aan het denken over waaruit hun ambities precies bestaan en wat daarin centraal staat. Als je daar over praat en er voor durft te gaan, dan geeft dat je energie, het is als het ware je brandstof, waarmee je het beste uit jezelf kunt halen.

De tweede spreekster was Jacobine Geel, theologe, presentatrice en columniste. Media speelt een steeds grotere rol in ons leven en zij leerde ons het een en ander over hoe je als arts een belangrijk onderwerp in de media zou kunnen brengen. Belangrijk hierbij blijkt niet alleen op welk onderwerp je de aandacht wilt vestigen, maar ook welk bericht je hiermee de wereld in wilt sturen. Het bericht en de boodschap moet goed aansluiten bij de gemiddelde Nederlander.

Als derde spreekster vertelde Carina Hilders, gynaecoloog, directeur Medische Zaken en bijzonder hoogleraar 'Medisch Management en Leiderschap' ons over haar ervaringen. Er is steeds meer behoefte aan medische professionals die volgens het bottom-up principe zorg dragen voor de organisatie van de zorg, doordat zij de spreekkamer kunnen vertalen naar de bestuurlijke en organisatorische wereld.

Na de koffiepauze was het tijd voor een tweetal workshops. In de ene zaal gingen de deelneemsters onder leiding van Marloes Bouwmeester, coach en trainster van ‘de succesvolle introvert’, bezig met de workshop ‘Natuurlijk zichtbaar’, waarbij de focus lag op hoe je als introverte professional jezelf kunt profileren op een manier die bij je past. Introverte mensen lopen soms tegen situaties aan waarin ze niet volledig uit de verf kunnen komen en Marloes raadt aan een draaiboek te maken voor deze situaties en hoe je daarin wilt reageren. Het zit hem in de voorbereiding dus.

In de andere zaal liet Veronica Selleger de deelneemsters aan de slag gaan met hun eigen visitekaartje. Ze werden aan het denken gezet over waar ze goed in zijn en wat ze belangrijk vinden in hun leven. Waar ben je trots op? En hoe open ben je naar anderen? De deelnemers leerden zich snel kwetsbaar op te stellen.

Vervolgens was het tijd voor speedcoaching, waarin de deelneemsters de gelegenheid kregen om hun vragen te bespreken met een van de VNVA coaches die tijdens het symposium aanwezig waren. Ook dit was weer een groot succes!

Afsluiter van de dag was Sietske Rozie, radioloog, die ons iets vertelde over social media en hoe je die naar je hand kunt zetten en er je voordeel mee kan doen als medisch professional. We leven in het social media tijdperk, maar hoe ga je nou op een professionele manier om met twitter, facebook en linked-in en kun je social media gebruiken om jezelf te profileren op de juiste manier?

Al met al was het een zeer leuke, gezellige en inspirerende dag! We kijken al uit naar het volgende symposium!

Fotoverslag

Fotografie: Else Postma

Sluiten
X Zoek