Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Afdeling Noord Nederland

De VNVA in Noord-Nederland, daar gebeurt wat, een actieve en zeker ook gezellige afdeling met vooral samen uitwisselen, samen delen en samen verder komen.

Tot onze vreugde werd het bestuur uitgebreid met ons nieuwe lid Foske Padje.
Bij onze ALV in april stond o.a. de rapportage van de kascommissie op de agenda; de afdeling is financieel gezond. Voor het inhoudelijk programma van deze avond was Renée Niessen uitgenodigd. Naast haar werk als klinisch geneticus bij het UMCG, geeft zij trainingen en workshops in efficiënt omgaan met de elektronische brievenbus. Onder de titel Maliboxmanagement voor de moderne mensch gaf ze vele tips en adviezen aan de ongeveer 30 deelnemers, want wie worstelt er niet met orde krijgen in de altijd te volle mailbox? Na een nuttig en ook gezellig samenzijn konden we met veel goede voornemens weer naar huis!

Een kleine groep collega’s vergezelde het bestuur bij de zomerborrel in juni in het Prinsenhof.

Door onze voorzitter Liesbeth Jansen werd samen met organisatieadviseur Henk Klabbers een praktijkgerichte intervisie Van reflectie naar perspectief in vier bijeenkomsten gegeven.

Samen met de KNMG district Groningen organiseerden we in september een avond gericht op coassistenten onder de titel Feminisering van de geneeskunde, voor welke ambities kies jij? Betty Meyboom verzorgde een inleiding over de feminisering van het vak en verschillende andere collega’s vertelden aan de groep coassistenten hoe zij zich in hun werk ontwikkeld en gehandhaafd hadden. Verrassend was de grote belangstelling van de toekomstige collega’s, zowel vrouwen als mannen, voor deze avond. Het aantal inschrijvingen was zo groot dat we vanwege de grootte van de zaal bij 70 een stop op de inschrijving moesten instellen.

Tips en trucs voor het omgaan met de iPad werd in een minicursus van drie bijeenkomsten voor twee groepjes verzorgd door Greet Meihuizen onder het motto “dokters helpen dokters”.

In november werd volgens jaarlijkse traditie een gezamenlijke activiteit georganiseerd met de VVAO afdeling Groningen, deze keer was de VVAO de organisator. Een presentatie over Treedt toe tot toezicht viel in goede aarde, zowel bij VNVA- als bij VVAO-leden.

Twee nieuwsbrieven van de hand van Willy-Anne van Stiphout en Hedwig Grooten waren in 2015 het medium om onze noordelijke leden te informeren.

Een vertegenwoordiging van het bestuur nam deel aan het symposium Carrièreboost van de landelijke VNVA, waar onze voorzitter Liesbeth met de inleiding Hoe blijf ik de arts die ik wil zijn? een van de sprekers was.

Al met al kijken wij terug op een jaar waarin we voor de liefhebbers zinvolle activiteiten hebben kunnen organiseren.

Vooruitblik

Voor 2018 hebben we ook weer plannen om er wat leuks van te maken, zoals een spreker over een actueel onderwerp bij de ALV in het voorjaar, een activiteit in het voorjaar samen met de KNMG en een bijeenkomst in het najaar samen met de VVAO. Verder denken we ook nog aan een activiteit gericht op AIO’s en jonge specialisten.

Hadden we in 2014 ons jubileumcongres VNVA-Noord, we gaan nu al weer geld reserveren voor het volgende lustrum in 2019, want dan wordt onze afdeling 65 jaar.

Ook in 2018 zal het bestuur weer met volle kracht voorwaarts gaan. Heb je ook zin om mee te doen met ons, in bestuurs- of commissieverband? dan ben je van harte welkom, geef je op bij Hedwig (vnva.noordnederland@gmail.com), zij kan ook nadere informatie geven. En vanzelfsprekend zijn ook ideeën voor activiteiten welkom!

Sluiten
X Zoek