Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

VNVA Schrijfprijs

De VNVA Schrijfprijs is in het leven geroepen om meer aandacht te krijgen voor meer gender- of vrouw- geassocieerd maatschappelijk of wetenschappelijk onderzoek. Artsen (m/v) vanuit allerlei vakgebieden worden gestimuleerd om te schrijven en mee te dingen naar deze prijs. Gebruik je eigen invalshoek en creativiteit. Een wetenschappelijke basis is niet nodig.

In 2018 was Mala Misra-Isrie prijswinnares met het essay ”Hoera, het is een meisje” over de ethische dilemma’s bij het verschil tussen een geboorte van een jongetje of een meisje in India. Het abstract werd gepresenteerd op het Medical Woman International Association (MWIA) congres in New York. In 2019 won Thea Heeren de prijs voor haar essay “We kunnen nog niet achteroverleunen” naar aanleiding van het thema: 100 jaar Vrouwenkiesrecht. In 2021 is de prijs toegekend aan Gerdien Kramer voor haar essay in het thema: Vrouwen fijngevoeliger? Titel van haar essay: Over meisjes. Aisa Kariman won in 2022 de prijs voor haar essay "Wat is goed normaal en Nederlands?" bij het thema: Buitenspel staan.

De prijs bestaat uit een oorkonde, een podium op het voorjaars- of najaarssymposium en toekenning van een cheque van 250 euro (vrij besteedbaar). Samenwerking met het VNVA-bestuur tot verwerking van een publicatie is gewenst.
Deadline voor indienen: 10 februari 2024 via vnvamail@vnva.nl. Het thema is: Energie!

Criteria Schrijfprijs

  • Een Nederlandse tekst geschikt voor alle collega’s bestaande uit maximaal 1500-2000 woorden.
  • Het type essay kan uiteenlopen van een opiniërend, maatschappelijk relevant, genderspecifiek thema, tot casuïstiek of een overzicht van een onderzoeksgebied. Een wetenschappelijke element mag, maar is niet noodzakelijk.
  • Het essay kan eveneens een thema bevatten waarover reeds is gepubliceerd, echter een bestaande publicatie insturen is niet mogelijk.
  • Dit jaar (2022) zijn we niet alleen op zoek naar inzendingen in essayvorm, maar kan ook een blog of bijvoorbeeld een interessante praktijkervaring ingediend worden om mee te dingen naar de hoofdprijs van 250 euro.
  • VNVA lidmaatschap is geen voorwaarde en ook mannelijke artsen worden van harte uitgenodigd te reageren.

Inhoud prijs:
Cheque van 250 euro
Platform bij de toekenning van de prijs

Prijswinnaressen Schrijfprijs

2022 Aisa Kariman - Wat is goed normaal en Nederlands?

kbMVH_4480 kopie

Overige inzendingen Schrijfprijs 2022:

2021 Gerdien Kramer - Over meisjes en koeien

2019 Thea Heeren - We kunnen nog niet achterover leunen!

Thea Heeren Essayprijs 2019 (002)

2018 Mala Misra-Isrie - Hoera! Een meisje!

Mala Misra-Isrie 2
Sluiten
X Zoek