Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Maayke Sluman

Ik ben sinds 10 jaar cardioloog en werk sinds 5 jaar in het Jeroen Bosch ziekenhuis. En ik ben al sinds mijn coschappen lid van de VNVA!

Ik had nooit bedacht dat ik cardioloog zou worden. Ik had van alles bedacht behalve dat. Tijdens mijn coschappen vond ik alles leuk. Via een hele omleiding ben ik bij de cardiologie terecht gekomen. Voor mij niet echt een logische keuze, want het is best een spannend vak, en in het dagelijks leven ben ik een behoorlijke angsthaas. In achtbanen zul je mij niet zien. Maar cardiologie is naast een spannend, ook vooral een heel leuk en mooi vak.

Wat zou je anderen/jongere vrouwen willen meegeven?

Ik hoor vaak mensen vrouwen advies geven: zo van je moet dán kinderen krijgen, je moet dán dit, je moet van alles. Maar dan denk ik wat een onzin, zo planbaar is het leven helemaal niet. Je moet eerst goed bedenken wat je zelf wilt. En dan kan je het gaan regelen. Als dingen mij niet lukten, was het vaak op momenten dat ik zelf niet zo goed wist wat ik wou. Dus doe gewoon wat je leuk vindt. Je weet toch niet hoe het leven loopt.

Maayke Sluman
Sluiten
X Zoek