Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Verander- Vrijheid

Door: Moniek de Boer

Verander - Vrijheid

Mogelijk voel je je al een tijdje niet helemaal happy in je artsenvak. Of… wel in het vak, maar niet bij alles wat erbij komt kijken.

Je wil heel graag iets veranderen. Maar de redenen waarom je dat niet zou doen lijken altijd wel groter. Soms maken je gedachten overuren. Je gedachten en je acties schieten alle kanten op, je zwabbert. Dus je bent nu niet gelukkig met hoe het gaat, het kost je veel energie en je krijgt het niet echt veranderd. Je loopt vast.

· Hoe weet je nu wat het juiste is om te doen?

· Hoe weet je welke richting je moet gaan?

· En hoe moet je dat vorm geven?

Veranderen is voor ons brein heel ingewikkeld. Het brein kan alleen veranderen naar dingen die het kent, of die het kan overzien. Vanuit de situatie waarin je nu zit kan je niet tot andere inzichten komen. En dat betekent dat je makkelijk in de ‘fight, flight, flawn of freeze’ modus komt. En met je huidige brein kom je daar niet goed uit. Dus dat betekent dat je niets doet.

Herken je dat?

Vorige week had ik een prachtig gesprek met een kinderarts over innerlijke vrijheid; in kiezen , in denken en in handelen. Het was een voorgesprek voor de podcast die we samen op gaan nemen en het was jammer dat we dat gesprek al niet opgenomen hebben. Zoveel waarde en wijsheid.

De conclusie was dat je altijd verander – vrijheid hebt. Je kan altijd een keuze maken. Dat betekent niet dat je een ander vak hoeft te doen, of eerst een burn-out moet krijgen.

Het betekent wél dat je afstand in moet bouwen, dat je je brein moet kalmeren, moet gaan aanschouwen, moet voelen en de moed hebben naar jezelf te luisteren. Eigenlijk te luisteren naar je hart!

Dat heet de Tussentijd. De tijd van niet weten en ruimte maken voor het nieuwe. Je brein te laten kalmeren en meer te luisteren naar wat je hart en je intuïtie tegen je zeggen. En dan in kleine of grote stappen de uitkomst vormgeven. Net wat je moed aankan.

Herken je dat je voelt dat er iets moet veranderen? Voor jezelf of voor je vakgroep? En dat je niet meer weet waar je moet beginnen?

Doe dan mee met de nieuwe nascholing De Tussentijd. Een trage dag, waarin jij heel anders naar je vraagstuk gaat kijken en waarna jij echt stappen gaat zetten.

In deze nascholing leer jij op een andere manier naar je vraagstuk te kijken. Je leert technieken van het Heartmath Institute die je daarna altijd kan gebruiken om beter naar je hart te luisteren. Even te pauzeren, afstand te nemen, je intuïtie te gebruiken en vanuit nieuwe wijsheid stappen te zetten.

Klik hier voor meer informatie en schrijf je in

Op 31 mei 2023
Max. 8 deelnemers
Geaccrediteerd met 6 punten ABAN
Op het prachtige De Hoorneboeg, Hilversum.
Met de korting vnva5 krijg je 5% korting op het inschrijfbedrag van €630, CRKBO vrij.

Sluiten
X Zoek