Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Carina Hilders

door Maayke Sluman

Carina Hilders (1965) is gynaecoloog, maar de laatste jaren vooral directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Daarnaast is ze hoogleraar medisch leiderschap aan de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus universiteit in Rotterdam. Ze is getrouwd en heeft 2 kinderen.

Wij zijn zeer verheugd dat u wilt spreken op het congres ter gelegenheid van 85 jaar VNVA over ‘Solidariteit’. Ik hoorde u eerder tijdens een inspirerende masterdialoog over Medisch Leiderschap in het AMC. U noemde het woord solidariteit meermalen in uw verhaal. Hoe ziet u dit begrip binnen de gezondheidszorg?

Ik vind het ook een waardevol thema: het ligt mij na aan het hart, want je kunt solidariteit binnen de gezondheidszorg op verschillende manieren zien. Wij zijn in Nederland een voorbeeldland in de wereld van kwalitatief hoogstaande zorg én met betrekking tot solidariteit, en toch zie je bij ons ook een kloof tussen mensen met een lage en hoge socio-economische status: 7 jaar verschil in levensverwachting en 17 jaar in het ontstaan van chronische ziekten. Dat vind ik indrukwekkend.

Carina Hilders
Sluiten
X Zoek