Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

1e Nederlandse Long COVID dag in Amersfoort

vrijdag 19 april 2024 00:00
longcovid

Long COVID (of Post-Covid syndroom) is een multisysteemaandoening met meer dan 200 symptomen die geassocieerd zijn met verschillende organen, wat de variabiliteit in klinische manifestaties en de complexiteit van het coördineren van zorgtrajecten onderstreept. Long COVID treft honderdduizenden Nederlanders en de maatschappelijke en economische impact is erg groot, de meerderheid vrouwen (70%).

Vrouwen hebben een sterker immuunsysteem dan mannen, wat betekent dat als ziekten en aandoeningen met name bij vrouwen voorkomen, bestaat het gevaar dat vanwege gebrek aan kennis klachten niet worden niet herkend. Daardoor is ook voor Long COVID is (extra aandacht voor) sekse -en genderspecifieke zorg nodig.

Bij Long COVID wordt de ziektelast onvoldoende onderkend, wat de noodzaak benadrukt om het bewustzijn te vergroten en de dialoog tussen medisch professionals, experts en de maatschappij te bevorderen. Zo kan de persoonsgerichte zorg verbeterd worden en de aanzienlijke impact die COVID op lange termijn heeft op de gezondheid, de economie en de samenleving worden verminderd.

Om die reden wordt er een 1e Nederlandse Long COVID dag georganiseerd door Stichting Long COVID (die biomedisch onderzoek naar Long COVID stimuleert en financiert met private middelen) en Virology Education (een gerenommeerde internationale congresorganisatie in infectieziekten). Tijdens deze multidisciplinaire, educatieve dag krijgt u een volledig overzicht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Long COVID research en de implicaties voor de dagelijkse klinische praktijk.
Deze dag is gericht op alle (para-)medische professionals en andere belanghebbenden die betrokken zijn bij de diagnose van en zorg voor Long COVID patiënten in Nederland.

Meer informatie en aanmeldmogelijkheid
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek