Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

De Nederlandse Vrouwen Raad - Jubileumlezing 'Inclusieve gezondheid'

zaterdag 13 mei 2023 12:30 - zaterdag 13 mei 2023 17:00
Dame-in-het-bos-600

Nederlandse Vrouwen Raad organiseert jubileumlezing over:

‘Inclusieve gezondheid’ in kader van 125 jaar

Meer dan 1 miljoen mensen (tweemaal zoveel vrouwen als mannen) gebruiken momenteel in Nederland antidepressiva omdat ze kampen met depressies. Niet alleen kunnen deze mensen daardoor fysiek en sociaal minder bijdragen aan de samenleving, ook zijn de economische kosten voor de BV Nederland enorm. Zo wordt jaarlijks grofweg 1,1% van de totale uitgaven voor de gehele gezondheidszorg hieraan besteed.

Inspelend hierop organiseert de Nederlandse Vrouwen Raad in het kader van haar 125-jarig jubileum, in nauwe samenwerking met haar lid-organisaties NOVA (Nederlandse Organisatie van Vrouwelijke Apothekers) en VNVA (Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen) op 13 mei a.s. een inspiratiemiddag over ‘Inclusieve gezondheid’ in het Academiegebouw (Domplein 29, Utrecht). Lydia Ketting-Stroet, voormalig VNVA-voorzitter, zal een lezing verzorgen.

Onafhankelijk apotheker Wilma Göttgens MSc MA opent de middag met een lezing over het starten, gebruiken en stoppen van antidepressiva. Göttgens pleit voor een persoonsgerichte aanpak en begeleiding op maat en vraagt aandacht voor het maatschappelijke probleem dat diegenen die willen stoppen met bovengenoemde medicatie hier niet of nauwelijks hulp bij krijgen in Nederland.

De kosten voor deelname aan de inspiratiemiddag (inclusief lunch en afsluitende borrel) bedragen € 25,00 p/p. De lunch begint om 12.30 uur en het middagprogramma eindigt om 17.00 uur.

Meld u nu aan
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek