Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Themadag: ‘Leading Change. Opleiden voor inclusieve zorg’

vrijdag 22 september 2023 09:30
  • Wanneer: 22 september 2023, 9.30-16.30
  • Waar: Amsterdam UMC, locatie AMC, Meibergdreef 9, Amsterdam, De Vrijzaal
  • Kosten themadag (incl. lunch): 10 euro voor studenten, 25 euro voor (zorg)professionals

De dag begint met twee inspirerende keynote speakers:

  • Zoë Papaikonomou is onderzoeksjournaliste, adviseur, en auteur van het prijswinnende boek De Inclusiemarathon. Haar keynote wordt een praktische, interactieve, ongemakkelijke sprint door de wereld van diversiteit en inclusie in de gezondheidszorg, waarbij zij inzoomt op macht en gelijkwaardigheid.
  • Malone Mukwende is internationaal bekend als co-auteur van Mind the Gap, een handboek over dermatologie van de zwarte en bruine huid. Hij zal ons meenemen in de reis die hij heeft afgelegd tijdens het schrijven van zijn boek, en het belang van diversiteit in de geneeskunde.

Na deze plenaire keynote sessies kan gekozen worden uit verschillende workshops over inzicht in eigen bias in de zorg; interculturele communicatie in de zorg; inclusieve communicatietraining door middel van video-opnames; inclusieve zorg voor LHBTI+ patiënten; het integreren van diversiteit in medische casuïstiek zonder stereotyperen; intersectionaliteit in zorgonderwijs en onderzoek; escaperoom laaggeletterdheid.

We sluiten de themadag af met spoken word door Dina Bousbaa, geneeskundestudent aan Amsterdam UMC/loc. VUmc. De hele dag is onder leiding van dagvoorzitter Salmaan Sana.

Enthousiast geworden over deze themadag? Wees welkom en meld u aan!

De dag wordt georganiseerd door Amsterdam UMC, loc AMC in samenwerking met CODING (Collectief voor Diversiteit en Inclusie in de Nederlandse Geneeskunde).

Themadag: ‘Leading Change. Opleiden voor inclusieve zorg’
Leading change
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek