Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

39 procent van de vrouwen ondervindt seksuele intimidatie op werk

dinsdag 12 december 2017

In 1981 hield weekblad Viva een schriftelijke enquête onder Nederlandse vrouwen over seksuele intimidatie op de werkvloer. De cijfers uit dat onderzoek - 86 procent van de vrouwen werd lastiggevallen op het werk - kwamen hard aan en er werd geschokt gereageerd.

Zesendertig jaar later heeft Motivaction in opdracht van Viva hetzelfde onderzoek herhaald. Hoewel de situatie verbeterd is, ondersteunen de uitkomsten van het onderzoek het beeld dat ontstaan is naar aanleiding van de #metoo-discussie. Seksuele intimidatie komt nog steeds op grote schaal voor. Het treft niet alleen acteurs op de set of in opleiding, het overkomt vrouwen in vrijwel alle sectoren.

Afstandelijk

In het onderzoek, dat vandaag in de Viva staat, geeft maar liefst 39 procent van de vrouwen aan dat zij seksuele intimidatie op de werkvloer ervaren. Dat zorgt bij een deel van de vrouwen zelfs voor gedragsverandering op het werk. Veertien procent van de vrouwen geeft aan zich te beschermen tegen seksuele intimidatie door zich afstandelijk te gedragen tegenover mannen. Dertien procent zorgt ervoor er onopvallend uit te zien.

,,De uitkomsten van dit onderzoek tonen aan hoe belangrijk het is om, ondanks dat er op social media al over #metoo-moeheid gesproken wordt, aandacht te blijven vragen voor het onderwerp", zegt Debby Gerritsen, hoofdredacteur van Viva.

Lees het volledige artikel op www.ad.nl.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek