Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Angela Maas is OPZIJ's meest invloedrijke vrouw 2019

maandag 9 december 2019

Wow! Opzij kiest Angela Maas als nummer 1 van de top 100 invloedrijkste vrouwen!

Van harte feliciteren wij Angela Maas met deze uitverkiezing! Wij zijn als artsen en als Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen trots op dit resultaat van alle inspanningen die Angela verricht heeft om de zorg voor hartproblemen bij vrouwen onder het grote publiek bekend te maken. Al veel langer was zij onder collega’s bekend om haar gedrevenheid om de verschillen in hartklachten tussen vrouwen en mannen te onderwijzen, wat resulteerde in haar hoogleraarschap aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Als VNVA hebben wij Angela gesteund in haar missie door haar de Corrie Hermannprijs in 2010 toe te kennen. Tijdens het symposium dat ter gelegenheid daarvan georganiseerd werd, Hart voor Vrouwen, kwamen diverse risicofactoren aan de orde waardoor duidelijk werd dat veel wetenschappelijk onderzoek noodzakelijk is om de kansen voor een goede behandeling voor vrouwen te verbeteren.

Niet alleen in Nederland kan Angela Maas haar strijd voor de gezondheid van vrouwen voeren, maar ook internationaal kan ze als VN Vrouwenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties haar missie voor het voetlicht brengen.

Met de steun die wij als VNVA kunnen bieden hopen wij bij te dragen aan de mogelijkheden voor vrouwelijke artsen zich te ontplooien op de manier waarop Angela Maas een rolmodel is.


- Lydia Ketting-Stroet

Angela MaasHartInPraktijk092012
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek