Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Angela Maas onderscheiden met de hoogste koninklijke onderscheiding

vrijdag 28 april 2017

Angela Maas, lid van de VNVA, heeft de hoogste koninklijke onderscheiding gekregen. De VNVA feliciteert Angela Maas met deze heuglijke gebeurtenis.

De burgemeester van Nijmegen spelt Angela Maas uit Apeldoorn de onderscheiding op. Maas werd onlangs nog werd uitgeroepen tot 'meest invloedrijke vrouwelijke arts'.

Angela Maas (volledig: prof.dr. A.H.E.M. Maas) uit Apeldoorn heeft in deze regio de hoogste koninklijke onderscheiding gekregen. Zij kreeg de versierselen behorend bij Officier in de Orde van Oranje-Nassau vanmorgen opgespeld in de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij werkt daar als hoogleraar cardiologie voor vrouwen.

De 60-jarige Maas kreeg de onderscheiding opgespeld door burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. In 1992 trad ze in dienst van Isala in Zwolle als allround cardioloog en specialiseerde zij zich in de vrouwencardiologie met specifieke spreekuren en onderzoekstrajecten op dit terrein. Sinds 2012 is ze hoogleraar aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen met als leeropdracht Cardiologie voor vrouwen.

,,Angela Maas is voor menigeen het voorbeeld van een uitstekende arts. Naast de toepassing van haar kwaliteiten in haar eigen functioneren, is zij buitengewoon goed in staat om anderen te motiveren in hun werkzaamheden. Ze is in 2015 door Vrouwen van Nu uitgeroepen tot verschilmaker en staat al jaren in de top 10 van ‘machtigste vrouwen in de zorg’ van Opzij. Recent werd zij door Medisch Contact gekozen tot meest invloedrijke vrouwelijke arts'', zo werd gememoreerd bij de uitreiking.

Bron: De Stentor

Lintje_Angela_Maas
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek