Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Bij prijzen voor gendergelijkheid in Dubai winnen enkel mannen

dinsdag 29 januari 2019

Bron: AD.nl

In de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) werden zondag de awards voor gendergelijkheid uitgereikt. Vicepresident Mohammed bin Rashid al-Maktoum sprak trots over de ‘opvallende vooruitgang’ die het land heeft geboekt wat betreft gelijkheid tussen man en vrouw op de werkvloer. Ironisch genoeg waren het uitsluitend mannen die in de prijzen vielen, en dat bleef op de sociale media niet onopgemerkt.

Tijdens de zogeheten Gender Balance Index 2018 werden certificaten en medailles uitgereikt aan organisaties en initiatieven die gelijke kansen voor mannen en vrouwen op de werkplaats bevorderen en promoten. Er werden prijzen uitgedeeld in de categorieën ‘beste persoonlijkheid’, ‘beste federale instelling’ en ‘beste project omtrent gendergelijkheid’.

Dubai leek echter vergeten om ook vrouwen, om wie het zogenaamd allemaal zou draaien, in de prijzen te laten vallen. Kritische Twittergebruikers sloegen gretig toe nadat vicepresident bin Rashid al-Maktoum foto’s van de winnaars deelde op het platform.

Lees het volledige artikel op www.AD.nl
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek