Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Eisen herregistratie bij langdurige uitval versoepeld

donderdag 12 juli 2018

De regels voor herregistratie worden versoepeld om te voorkomen dat artsen door langdurige ziekte of andere uitvalredenen hun registratie kwijtraken. Daartoe zijn de KNMG, CGS en RGS bereid na een oproep van het comité HABZ (Herregistratie Artsen Bij Ziekte).

Vorig jaar kaartte specialist ouderengeneeskunde Annetje Bootsma in Medisch Contact aan dat artsen door langdurige ziekte soms moeite hebben om aan de herregistratie-eisen te voldoen. Zij riep artsen die in zo'n situatie tegen de regels aanliepen, op zich te melden. Dat leidde dit jaar tot de oprichting van het actiecomité HABZ, dat lobbyt voor meer flexibele regels. Zo'n zeventig artsen sloten zich tot nu toe bij de HABZ aan, een aantal waarvan het comité denkt dat dit 'pas het topje van de ijsberg is'.

De herregistratieregels worden opgesteld door het College Geneeskundig Specialisten (CGS) en uitgevoerd door de Registratiecommissie Geneeskundig Specialismen (RGS) van de KNMG. Die partijen hebben inmiddels met HABZ-vertegenwoordigers gesproken, en laten nu weten aan de slag te gaan om 'de herregistratiesituatie voor langdurig zieken beter te regelen'.

Lees het volledige artikel op www.medischcontact.nl

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek