Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Geneeskundestudenten winnen Jong Talent Aanmoedigingsprijs

dinsdag 26 november 2019

‘Geneeskundestudenten die hun talenten ook maatschappelijk inzetten, verdienen onze waardering en aanmoediging.’ Met deze woorden reikte Astraia Rühl, algemeen directeur van de KNMG, samen met De Geneeskundestudent-vicevoorzitter Femke van de Zuidwind de Jong Talent Aanmoedigingsprijs 2019 uit aan twee geneeskundestudenten. Voor volgend jaar gaat de KNMG samen met De Geneeskundestudent onderzoeken hoe jong talent nog beter ondersteund kan worden.

Geneeskundefaculteiten leverden kandidaten aan voor de aanmoedigingsprijs van 500 euro per persoon. Hieruit kozen de juryleden dit jaar twee vrouwen als prijswinnaars: Shanaya Theunissen (Maastricht University) en Oumaima Aajoud (Vrije Universtiteit Amsterdam). Zij ontvingen deze prijs op 25 november 2019 van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW).

Shanaya Theunissen
Nog voor ze zich op de geneeskunst stortte zette Shanaya zich al in voor de maatschappij. Op de middelbare school werkte ze aan het project ‘Schone Scholen’. Ze hielp van de schoolkantine een gezonde kantine te maken en ontwikkelde lessen om de leerlingen op school bewust(er) te maken van gezonde voeding. Tijdens haar geneeskundestudie blijft ze zich onverminderd maatschappelijk inzetten als reanimatie-instructeur bij Taskforce QRS Maastricht. Shanaya geeft momenteel vrijwillig reanimatielessen op middelbare scholen, de universiteit en aan particulieren. Sinds dit jaar is zij ook lid van het bestuur van Taskforce QRS Maastricht.

Oumaima Aajoud
Haar decaan beschrijft haar als ‘een hard werkende, intelligente en ambitieuze studente geneeskunde die sociaal betrokken is en zich inzet voor een veilige en open maatschappij met kansen voor iedereen.’ Dit kwam afgelopen anderhalf jaar bijvoorbeeld tot uiting door haar rol als bachelorcoördinator. Ze was betrokken bij de #Metoo campagne van de faculteit geneeskunde en heeft zo bijgedragen aan de opzet van de campagne en gediscussieerd over grensoverschrijdend gedrag op de campus. Daarnaast was ze projectvoorzitter van Eten bij de arts. Het doel van dit project was om studenten laagdrempelig in contact te brengen met artsen, waardoor ze in staat waren om te netwerken en vragen te stellen over specialisaties.

Bekijk het volledige bericht op www.knmg.nl
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek