Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Handhaving meldplicht BIG-nummer laat op zich wachten

vrijdag 4 oktober 2019

Nadat een aangepaste meldplicht van het BIG-nummer van kracht is geworden, krijgen artsen nog een half jaar de tijd om zich op die meldplicht voor te bereiden. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van VWS. Omdat de aangepaste meldplicht eerst parlementair moet worden behandeld, zal het waarschijnlijk op zijn vroegst ver in 2020 zijn voordat die plicht zal worden gehandhaafd.

Door een wijziging in de Wet BIG moesten artsen eigenlijk sinds afgelopen april hun BIG-nummer in verschillende uitingen kenbaar maken. Oorspronkelijk wilde minister Bruno Bruins (Medische Zorg) dat zij hun BIG-nummer zouden melden op hun websites en andere digitale media, op hun briefpapier en facturen, en in de wachtkamer. Maar die eisen stuitten op grote weerstand. Na overleg met beroeps-, koepel- en patiëntenorganisaties paste Bruins de meldplicht deze zomer aan. Hij bracht het terug tot vermelding op professionele websites en automatische e-mailondertekeningen, plus in wachtruimtes. Hij zou de inspectie de meldplicht pas laten handhaven als dit aangepaste voorstel van kracht wordt, zegde hij toe.

Belanghebbenden konden tot eind september via een internetconsultatie reageren op zijn aanpassingen. Dat heeft maar liefst 138 reacties opgeleverd, meldt VWS. [...]

Lees het volledige bericht op www.medischcontact.nl
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek