Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Leer je woonplaats kennen, stel je beschikbaar voor de gemeentepolitiek

dinsdag 3 mei 2022

In de meeste gemeenten vonden de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 plaats. In onze gemeente waren ze al in november 2021.

Mocht je in wat rustiger vaarwater komen en nog iets willen bijdragen aan je leefomgeving, overweeg dan mee te draaien met de lokale fractie van je favoriete politieke partij en wellicht je kandidaat te stellen voor de volgende ronde over vier jaar.

Zelf heb ik mogen ontdekken dat als commissielid actief zijn voor je gemeente wel een hele mooie manier is om meer over je woonplaats te weten te komen. In de eerste drie maanden ben ik er meer over te weten gekomen dan in de twintig jaar dat ik er al woon. Toegegeven deels ook doordat het voorheen nogal druk was met het gezin en het werk en de aandacht elders lag, maar toch.

Het begint met een mooi inwerkprogramma, waarbij in mijn gemeente onder andere wijkwandelingen worden aangeboden, waar de wijkmanager als gids meewandelt en je informeert wat er in haar of zijn wijk speelt. Verder komt er vanzelf een grote stroom aan informatie langs over alles wat gaande is, zaken die vaak burgers direct raken. Je kunt vragen stellen over verschillende lopende onderwerpen en het allermooist: je bent verzekerd dat de vragen beantwoord zullen worden en dat ook nog binnen redelijk korte termijn.

En als je dan ook nog het geluk hebt dat je mee mag denken binnen een gemeente waar van alles wordt ingericht en opgebouwd, dan word je vanzelf een gelukkig mens.

- Lewi Vogelpoel

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek