Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Meer mannen dan vrouwen overleden aan covid-19

woensdag 25 maart 2020

Bij net zoveel mannen als vrouwen is covid-19 gemeld, maar de mannen belanden wel aanzienlijk vaker in het ziekenhuis en ze komen vaker te overlijden.

Dit blijkt uit een korte rapportage over de epidemiologische situatie rondom covid-19 die het RIVM op 23 maart naar buiten bracht. Het RIVM heeft landelijk overzicht over de verspreiding van covid-19 en het aantal sterfgevallen. Het instituut benadrukt dat het werkelijke aantal besmettingen hoger ligt dan momenteel wordt gerapporteerd (totaal 4749 gevallen), omdat terughoudend wordt getest. Zo worden onder meer huisgenoten van een bevestigd geval niet meer getest.

Voor zover bekend is ongeveer een kwart van de mensen met covid-19 daarvoor opgenomen (geweest). Dat kan hoger liggen, omdat de opname op het moment van melding niet altijd bekend is. Het RIVM heeft ook geen inzicht in wie is hersteld. Op dit moment is 4,5 procent van de bevestigde gevallen overleden. Dit is dus niet het sterftecijfer, aangezien het totaal aantal besmettingen veel hoger ligt dan het aantal positief geteste patiënten.

Lees het volledige bericht op www.medischcontact.nl
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek