Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Meewerken aan onderzoek over menstruatie?

dinsdag 15 november 2022

Identificeer jij je als vrouw/mens met een baarmoeder? Vervul jij een leidinggevende positie?
Hebben jouw menstruatieklachten weleens geleid tot ziekteverzuim? Wil jij een bijdrage leveren aan de oplossing om menstruatie gerelateerd ziekteverzuim te verminderen?

Als jouw antwoord op al deze 4 vragen ‘Ja’ is, zoek ik JOU als deelnemer voor mijn wetenschappelijk onderzoek in het kader van mijn opleiding tot bedrijfsarts.

Hieronder kan je uitgebreide informatie over het onderzoek lezen. Heb je vragen? Stel ze me gerust in een persoonlijk bericht of per email op z.moeniralam@occure.nl, Laat je contact gegevens achter en ik neem graag contact met je op.

Bij interesse ontvang ik graag zo snel mogelijk jouw reactie en in ieder geval voor 15 december 2022. Bij die datum hoop ik voldoende geschikte deelnemers gevonden te hebben. Ik waardeer het ten zeerste als je mijn bericht via verscheidene kanalen wilt delen. Evenals het individueel onder de aandacht brengen bij mogelijke geschikte deelnemers. Bij voorbaat dank!


Inleiding

Dit onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van mijn opleiding tot bedrijfsarts bij de NSPOH. Het doel van het onderzoek is inzicht krijgen in factoren die menstruatie-gerelateerd verzuim beïnvloeden en inzicht krijgen in de mogelijkheden om dit verzuim te verminderen om daar in de praktijk collega bedrijfsartsen, werkgevers en werknemers handvatten te geven en taboes te doorbreken omtrent het bespreekbaar maken van de menstruatiecyclus.

Deelnemers

Iedereen die met regelmaat menstruatieklachten ervaart welke weleens geleid hebben tot verzuim in een leidinggevende functie mag deelnemen aan het onderzoek. Voor dit onderzoek selecteer ik 8 diverse deelnemers wat betreft organisatie, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, culturele achtergrond en individuele fysieke menstruatie symptomen. Ik wil je vragen onderstaande informatie te lezen. Wanneer je besluit om deel te nemen aan het onderzoek wil ik je vragen per email z.moeniralam@occure.nl contact met mij te zoeken.

Achtergrond en doel van het onderzoek
Aandacht voor de menstruatiebehoeften van vrouwen en meisjes is van cruciaal belang voor de wereldwijde gezondheid en gender gelijkwaardigheid. Velen worstelen om aan hun behoeften op het gebied van menstruatie te voldoen. Het belang van de impact van deze verwaarloosde ervaring is duidelijk geworden door een groeiend geheel van kwalitatief onderzoek.

Menstruatie gerelateerde symptomen veroorzaken veel productiviteitsverlies welke kan leiden tot ziekteverzuim. Er is een behoefte aan meer aandacht voor de impact van menstruatie gerelateerde klachten, voor discussies van behandelingsopties evenals meer aandacht voor flexibiliteit voor vrouwen die werken of naar school gaan.

Doel van dit kwalitatief onderzoek is inzicht krijgen in factoren die menstruatie-gerelateerd verzuim beïnvloeden en inzicht krijgen in de mogelijkheden om dit verzuim te verminderen om daar in de praktijk collega bedrijfsartsen, werkgevers en werknemers handvatten te geven en taboes te doorbreken omtrent het bespreekbaar maken van de menstruatiecyclus.


De uitvoering

Deelnemers aan het onderzoek wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen. Op basis van de ingevulde vragenlijst selecteer ik 8 diverse participanten voor een interview. Het interview kost ongeveer 60 minuten van je tijd en wil ik het liefst face to face afnemen in een ruimte waar jij je comfortabel en thuis voelt.

Van het interview wordt een geluidsopname gemaakt. De opname wordt anoniem uitgetypt en verwerkt. De geluidsopname wordt daarna vernietigd. De gegevens zijn niet herleidbaar tot jou als persoon.

Privacy en bewaren van de gegevens

De geluidsopname wordt anoniem uitgetypt en verwerkt.

Als de rapportage klaar is kan je de samenvatting van het onderzoeksresultaat ontvangen.

De gegevens worden anoniem bewaard gedurende maximaal vijf jaar en daarna vernietigd.

Verdere vragen

Bij vragen kun je contact opnemen met ondergetekende.
Zoa Moeniralam
Email: z.moeniralam@occure.nl

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek