Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Nieuwe werkagenda RVS

dinsdag 23 juli 2019

De VNVA heeft voor de eerste RVS werkagenda (2015-2019) input aangedragen. Deze werkagenda loopt dit jaar af. Vier thema’s hebben de eerste raadsperiode centraal gestaan in de adviezen van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS): nadenken over de rol van de overheid in een veranderende verzorgingsstaat, op zoek naar nieuwe vormen van verantwoord sturen, het kritisch volgen van de belofte van wetenschap en technologie, en het inspelen op de uiteenlopende levenslopen van mensen, levenslang en levensbreed.

De RVS werkt in 2019 aan een nieuwe agenda voor de komende jaren. Dat doen zij uiteraard niet alleen. De komende maanden voeren ze vele gesprekken binnen en buiten de zorg en het sociaal domein. Met bestuurders, vertegenwoordigers en beleidsmakers, maar vooral ook met de mensen om wie het uiteindelijk draait: de zorg- en hulpverleners op de werkvloer en de mensen die zorg of hulp nodig hebben. Maar ook de mensen die zich zorgen maken of er wel voldoende oog is voor hun behoeften, en of de zorg of ondersteuning die zij misschien ooit nodig zullen hebben nog wel te bereiken en te betalen is.

Op de jaarlijkse conferentie van 10 oktober 2019 presenteert de RVS de eerste contouren van de nieuwe werkagenda. In het begin van het nieuwe jaar stellen zij de definitieve werkagenda voor 2020 en verder vast.

T.z.t. zal er een enquête uitgezet worden onder de VNVA-leden om nieuwe input te genereren voor de nieuwe werkagenda

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek