Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Onderteken de actie Stem Gendergelijkheid

woensdag 26 februari 2020

WOMEN Inc. heeft een actieplan voor de overheid opgesteld met 6 punten waarop de overheid actie moet ondernemenom de ongelijkheid tussen vrouwen en mannen in Nederland structureel middels beleid aan te pakken.

Op 3 maart 2020 wordt dit plan ‘Stem Gendergelijkheid’ aangeboden aan de Tweede Kamer, zodat de politieke partijen de punten tijdig in hun programma’s kunnen verwerken, in opmars naar de verkiezingen van 2021. De NVR ondersteunt het plan en is als mede-afzender aanwezig bij de aanbieding.

Fix the system, not the womenis het motto bij de actie van WOMEN Inc. De 6 punten van het actieplan geven aan hoe de gewenste systeemverandering eruit ziet.

  1. De loonkloof tussen vrouwen en mannen moet worden gedicht, nu verdienen mannen nog 15% meer dan vrouwen.
  2. Vrouwen en mannen moeten beiden de mogelijkheid hebben om voor hun kind en naasten te zorgen, nu ligt deze verantwoordelijkheid hoofdzakelijk bij vrouwen.
  3. Media en onderwijs moeten voor alle meisjes en jongens tot gelijke kansen leiden, nu spelen bias en stereotiepe beelden een bepalende rol.
  4. Vrouwen moeten kunnen rekenen op goede gezondheidszorg, nu worden bijvoorbeeld hartinfarcten bij vrouwen in de helft van de gevallen gemist.
  5. Evenveel vrouwen als mannen moeten besluitvormende posities bekleden, nu zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in o.a. politiek, wetenschap en het bedrijfsleven.
  6. De overheid moet bij al haar beleid (huidig en nieuw) checken of dit anders uitpakt voor vrouwen en mannen, om te voorkomen dat ongelijkheid toeneemt, nu wordt dat amper gedaan.


Ook jij kunt een stem uitbrengen voor gendergelijkheid door op womeninc.nl/stemgendergelijkheid deze zes punten te ondertekenen.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek