Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Seksisme. Herken het. Benoem het. Stop het.

donderdag 12 november 2020

De landelijke koepel de Nederlandse Vrouwenraad NVR, zet zich in om seksisme te bestrijden, samen met de European Women's Lobby . Seksisme komt overal voor: op de werkvloer, op school, in de (medische) hulpverlening, in openbare diensten, in de sportwereld, de entertainment sector, tijdens het winkelen en uitgaan en in de (social) media, al dan niet vergezeld van haatspraak.

Seksisme leidt tot discriminatie, geweld en soms zelfs tot moord, en heeft te maken met ongelijke machtsverhoudingen tussen vrouwen en mannen. Daarom worden vooral vrouwen en meisjes erdoor getroffen. Maar mannen en jongens krijgen er evengoed mee te maken.

De ministers van de Raad van Europa (2019) namen daarom de aanbeveling aan dat regeringen actie moeten ondernemen tegen seksisme: ministerieel besluit om seksisme te voorkomen en te bestrijden (CM (Rec) 2019). Klik hier voor de samenvatting van aanbeveling CM (Rec) 2019

Doe mee tegen seksisme & seksistisch gedrag

Deel de campagnematerialen ,de korte video, en de quiz en deel dit bericht op FB, Twitter en/of Instagram, gebruik de hashtags #StopSexism #MeToo #Sexism=Inequality en tag steeds de Nederlandse Vrouwenraad, de Raad van Europa en EWL.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek