Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Steun vrouwelijk leiders in India met The Hunger Project

donderdag 13 september 2018

De Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA) heeft als missie het inspireren en ondersteunen van vrouwelijke artsen om mede daardoor hun positie te versterken. Een link met het werk van The Hunger Project in India is snel gemaakt. Door training en ondersteunt The Hunger Project Indiase vrouwen om hun impact te vergroten. En zo samen echte duurzame verandering mogelijk te maken.

The Hunger Project werkt in 22 landen aan een duurzaam einde van chronische honger. Hoe? We investeren in Azië maar ook Afrika en Latijns-Amerika in mensen, zodat ze op eigen kracht verder kunnen. The Hunger Project laat mensen dromen en stimuleert ondernemerschap en leiderschap. Zodat zij zelf het heft in handen kunnen nemen voor een toekomst zonder armoede en honger.

Einde aan honger in 2030
Hoewel de afgelopen jaren enorme vooruitgang is geboekt, leven op dit moment nog steeds 815 miljoen mensen met chronische honger. Een kwart daarvan woont in India. En dat zijn er veel te veel. Want honger is het grootste oplosbare probleem ter wereld. Het goede nieuws: het einde van honger is in zicht. De afgelopen jaren is het aantal mensen met honger al flink gedaald. En als we er samen de schouders onder zetten, hoeft in 2030 helemaal niemand meer honger te hebben.

Vrouwen zijn de sleutel
The Hunger Project gelooft dat vrouwen de sleutel zijn voor een toekomst zonder honger en armoede in India. En ziet de dorpsraden – het laagste politieke niveau – als dé kans om de positie van vrouwen te verbeteren. Wist je dat 50% van de dorpsraadsleden vrouw moet zijn in India? Sinds 2000 coachte en begeleide The Hunger Project al 175.000 van deze vrouwelijke dorpsraadsraden gedurende hun vijfjarige verkiezingscyclus.

Steun het leiderschapsprogramma
In deze trainingen leren de dorpsraadsleden beter hun mandaat te vervullen, aan de juiste politieke touwtjes te trekken, voorzieningen voor hun dorp te realiseren en slim gebruik te maken van bestaande overheidssubsidies. Op thehungerproject.nl lees je in persoonlijke verhalen wat dit leiderschapsprogramma voor deze vrouwen betekent.

Wil je het werk van The Hunger Project in India ondersteunen? Lees meer op thehungerproject.nl en odishas100.nl

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek